Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
EBC Taleninstituut

"Een taal leren vergroot je kansen ook in de AGF-sector"

"In de AGF branche zijn er ongetwijfeld mensen die Nederlands moeten leren. Het inspirerende verhaal van Bassam Said uit Damascus is een goed voorbeeld voor anderen", vertelt Lilian de Laat van EBC Taleninstituut.

In mei 2016 meldt Bassam Said zich aan bij EBC Talen in Bergen op Zoom. In goed Engels legt hij uit dat hij in Syrië, na de middelbare school, 3 jaar Accountancy heeft gestudeerd. Hij wil heel graag zijn studie afmaken in Nederland en daarom wil hij de Nederlandse taal leren. Bassam studeert hard. Hij volgt bij EBC 4 uur per week een klassikale training Nederlands en daarnaast gaat hij 4 uur per week naar de multimediaruimte van EBC waar hij onder begeleiding online taalmeters maakt. Hij doet vrijwilligerswerk in Hoogerheide, maakt met behulp van EBC een cv, solliciteert en laat onder andere via social media aan de wereld weten dat hij graag bij een bank of accountant aan de slag wil.

Directeur Liesbeth van Kerkhof van EBC Talen vraagt een paar van haar netwerkpartners om Bassam uit te nodigen voor een vrijblijvend gesprek. DRV Accountants & Adviseurs reageert hierop. Bassams opleiding voldoet niet in Nederland, maar hij krijgt met hulp van klantmanager Karin Nicolai van de gemeente Bergen op Zoom toch een werkervaringsplek toegewezen bij DRV. In september 2018 hoort Bassam dat hij een jaarcontract mag tekenen én hij wordt ingeschreven voor een basisopleiding boekhouding. EBC verzorgt korte duale programma’s voor werkzoekenden en startende werknemers waarin de Nederlandse taal gekoppeld wordt aan werknemersvaardigheden die nodig zijn om aan de slag te kunnen als volwaardig werknemer.

Voor meer informatie
EBC Talen
www.ebc.nl

Publicatiedatum: