India: regering wil bio-minimumprijs 20% verhogen

De Indiase regering is van plan om de minimumprijs voor biologische producten met 20% te verhogen ten opzichte van de conventionele producten en om 10% van deze producten aan te schaffen om zo het gebruik van conventionele gewasbeschermings- en verbeteringsmiddelen te verminderen.

Indiase staten met veel biologische telers pleiten voor meer maatregelen, zoals het geo-taggen van het biologisch areaal, het gebruiken van een logo voor biologische producten en biologische bedrijven via een speciale ID gemakkelijker vindbaar maken.

In totaal namen 18 staten deel aan de gesprekken en tot nu toe zijn 2.300.000 ha voor biologische teelt gecertificeerd.

Activist Kavitha Kurunganti was minder te spreken over de verhoging van de MSP. "Het ligt gevoelig. De MSP dekt vooral de teeltkosten. Biologische telers worden betaald voor de kwaliteit van hun producten. Omdat de teeltkosten voor biologische teelt behoorlijk laag ligt, zou het gebruik van de MSP hun geen betere prijs hoeven opleveren." Het lijkt haar beter om een link te leggen tussen de middagmaaltijd en biologische producten, waarvan zowel de telers als de consument profijt van hebben.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.