Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dutch Sustainable Fashion Week

Biologische kleding voor positieve verandering

Sus & So vraagt in de Dutch Sustainable Fashion Week (5 tot 14 oktober) aandacht voor eerlijke en duurzame mode. De winkel aan de Bussumerstraat in Hilversum organiseert op woensdag 10 oktober een kledingruilfeest en op donderdag 11 oktober een kleding repair café.

"De mode-industrie is na de olie-industrie de meest vervuilende industrie ter wereld. De gangbare teelt van katoen vergt veel water, kunstmest en enorme hoeveelheden pesticiden. Ook aan de productie van andere textielsoorten kleven veel nadelen, polyester draagt bijvoorbeeld bij aan de Plastic Soup en viscoses vergen grote hoeveelheden chemicaliën. Daarnaast zijn er in de mode-industrie veel sociale misstanden", aldus Jitske Draisme, van Sus & So.

"Sus & So probeert door de verkoop van eerlijk geproduceerde kleding van biologische en/of gerecyclede materialen een positieve verandering teweeg te brengen", vertelt Jitske. "Maar we willen mensen ook aan het denken zetten over het gebruik van kleding: wat heb je echt nodig, wat kun je doen om miskopen te voorkomen, wat kun je doen met kleding die je niet meer draagt en wat kun je doen om nog langer plezier van je kleding te hebben?"

Kledingruilfeest
"Op de Dag van de Duurzaamheid organiseren wij een kledingruilfeest in onze winkel. Neem op woensdagavond 10 oktober kleding of accessoires die je niet meer draagt maar nog wel mooi zijn, mee naar onze winkel. Wij hangen alles op en dan kan het ruilen beginnen."

"Zie je iets moois, dan hang je daar een kaartje met je naam op. Als iedereen alles heeft gezien en gepast, wordt er gedobbeld om de items waar meer gegadigden voor zijn. En zo gaat eigenlijk nooit iemand met lege handen naar huis, tenzij dat juist je bedoeling is (in het kader van ont-spullen)!"

Repair Café
"Op donderdagavond 11 oktober organiseren wij in samenwerking met het Repair Café Hilversum een kleding reparatie avond. Op deze avond kun je gratis kleine reparaties laten uitvoeren aan je kleding", gaat Jitske verder.

"Heb je een (motten)gaatje in je favoriete vest, een winkelhaak in de winterjas of een scheur in een broek? Doe het kledingstuk niet weg, maar kom er mee naar de kledingreparatie-avond. Als je goed kijkt hoe de ervaren medewerker(s) van het Repair Café te werk gaan, dan kun je het later misschien wel zelf!"

Voor meer informatie:
Gonny Jeths en Jitske Draisma
Sus & So
Voorheen Het Groene Warenhuis
Bussumerstraat 69C-D
1211 BJ Hilversum
035-7370321
[email protected] 

Publicatiedatum: