Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bouwwerk zit tussen enorme kas en industriële constructie in

Franse torenflat met eigen groententeelt

Over een paar maanden zal de stad Romainville vlakbij Parijs haar eigen tomaten, champignons en aardbeien gaan telen in een torenflat. De stad heeft hiermee het eerste flatgebouw in Frankrijk dat volledig gewijd is aan de teelt van groenten en fruit. De bouwkosten van het project bedragen naar schatting €5 miljoen. Het gebouw komt in het stadscentrum te staan met gevels die gericht zijn op het zuiden en zuidwesten voor de meest optimale teeltomstandigheden. Architectonisch zal het bouwwerk het midden houden tussen een enorme kas en een industriële constructie.

Alle groenten en fruit worden bovengronds geteeld waarbij uitsluitend 100% biologische meststoffen toegepast worden. Er zal ook geen gebruik gemaakt worden van chemische meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen noch van verwarming en kunstlicht.

De jaarlijkse productie wordt op 12 ton groenten, fruit, eetbare bloemen, planten en zaden geraamd. Een volume dat goed is om 200 gezinnen van groenten en fruit te voorzien. Hoewel dit bij lange na niet genoeg is voor de 25.000 inwoners van Romainville levert het project de stad wel extra werkgelegenheid op en zal het de aandacht vestigen op de stedelijke tuinbouw. 

 

Publicatiedatum: