Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Auchan betrekt biologische mango's uit Andalusië

Auchan Retail Spanje is begonnen met de afzet van biologische mango's uit Málaga en Granada onder het merk Auchan Gecontroleerde Teelt. Deze mango's worden alleen in het seizoen afgezet (van september tot november) en worden geoogst op het optimale punt van rijpheid. Het fruit kan in een tijdsbestek van minder dan 72 uur de hyper- en supermarkten Alcampo en Simply bereiken.

Deze biologische mango's worden afgezet in bulk of in kartonnen schalen afkomstig uit duurzame bossen. Aangezien het fruit afkomstig is uit de lokale teelt en niet uit import zorgt is er ook sprake van gunstige gevolgen voor de beperking van CO2-uitstoot. 

Met de aanwinst van biologische mango's heeft het merk Auchan Gecontroleerde Teelt zijn biologisch assortiment uitgebreid tot meer dan twintig verschillende producten. Ze hebben onder andere ook een reeks biologische kruidenplanten, aardappelen, tomaten, prei, peen en mosselen. Momenteel beschikt het merk in totaal over een assortiment van 100 verschillende producten. In de loop van het afgelopen seizoen werden er 16 nieuwe productlijnen toegevoegd.

Bron: financialfood.es

Publicatiedatum: