Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vlaanderen: oproep 2018 onderzoeksprojecten biolandbouw

Het Departement Landbouw en Visserij van de Vlaamse overheid lanceert een oproep voor de indiening van projectvoorstellen ‘onderzoek biologische landbouw’ rond één van de volgende thema’s:

1. Robuuste biologische productiesystemen-primaire productie: een systeemaanpak;
2. Relaties tussen diergezondheid en -welzijn, opfok en rantsoenen en inrichting van buitenloop bij de varkens- en geitenhouderij;
3. Nutriëntendynamieken in relatie tot de voedingsbehoeften van het gewas, het bodemleven en de bodemsamenstelling, om een optimale opbrengst te realiseren, met minimale verliezen naar het milieu.

Toelichting
De thema’s van deze oproep situeren zich in de “Onderzoeksstrategie Biologische Landbouw & Voeding Vlaanderen 2018-2022” van het Vlaams Onderzoeks- en Kennisnetwerk voor Biologische Landbouw & Voeding (NOBL, CCBT, Biobedrijfsnetwerken) binnen het thema ”Robuuste biologische productiesystemen”.

Meer toelichting bij de verschillende thema’s is te vinden op de website www.vlaanderen.be/landbouw/bio, onder: Vlaamse oproep 2018 onderzoeksprojecten bio. 

Indieningsvoorwaarden
De oproep is gericht naar Vlaamse onderzoeksinstellingen en Vlaamse onderwijsinstellingen (universiteiten en hogescholen) zonder commerciële doelstellingen.

De projecten worden, zowel op het vlak van praktijktoepassingen, als voor de meer fundamentele onderzoeksaspecten, samen met de biosector uitgeschreven, uitgevoerd en opgevolgd. Samenwerking en partnerschap tussen het praktijkveld (proefcentra, bio bedrijfsnetwerken, …) en de indienende instellingen is onontbeerlijk en bovendien een voorwaarde voor het project. Onderzoek in het kader van deze projecten wordt bij voorkeur on-farm uitgevoerd.

Voor deze “Oproep onderzoek biologische landbouw 2018” wordt een totaalbudget gereserveerd van 300.000 euro met een maximum steunbudget van 150.000 euro per project. Indien een onderzoeksvoorstel reeds via andere financieringsbronnen bekostigd wordt, zal het geweigerd worden.

In de projectvoorstellen moet de begroting opgemaakt worden op basis van de geschatte reële kosten. Na afloop van het project moeten deze kosten bewezen worden aan de hand van een eindafrekening.

Projecten kunnen ten vroegste starten 24 februari 2019 en ten laatste op 28 februari 2020. De projectduur bedraagt maximum drie jaar.

De aanvraag moet uiterlijk tegen 10 december 2018 verstuurd worden naar Projectenonderzoekbio@lv.vlaanderen.be.  Enkel de volledige en tijdig ingediende voorstellen zullen beoordeeld worden.

Een jury, samengesteld uit ambtenaren van de Vlaamse overheid, zal de ingediende projecten beoordelen.

Voor meer informatie:
Els Bonte 
+322 552 75 19 
els.bonte@lv.vlaanderen.be 

Woordvoerder Landbouw en Visserij
Nele Vanslembrouck
+322 552 77 17
nele.vanslembrouck@lv.vlaanderen.be 

Persverantwoordelijke Landbouw en Visserij
Bart Merckaert
+32491 92 55 60 / +322 552 73 50
bart.merckaert@lv.vlaanderen.be 

Publicatiedatum: