Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Veganisme in schoeisel

Sla aan je voeten

Hoe is de meest radicale vorm van veganisme te vertalen naar schoenen? Mats Rombout, ontwerper van het merk voor veganistisch schoeisel Rombout, heeft het antwoord op deze vraag. De overtuigd veganist heeft besloten zijn meest letterlijke interpretatie van niet-dierlijk schoeisel ten uitvoer te brengen: slippers met een wreef in de vorm en kleur van sla en een zool met een gezonde boerenkoolkleur.

Het concept is gebaseerd op de sculpturen van schoenen van echte groenten die de ontwerper eerder maakte. "Ik wilde het veganisme van het merk overbrengen. We maakten deze sculpturen met groenten en we zetten ze op posters die we in heel Parijs ophingen om onze showroom te promoten. Sindsdien ben ik ermee doorgegaan om dat te doen", legt hij uit. "Ik had altijd al het idee om ze daadwerkelijk te maken zodat je ze aan kon trekken".

De verpakking is bijpassend: de slippers zijn, net als echte groente, verpakt in plastic, voorzien van een etiket met de tekst "supergroen!" en "grondig gewassen en klaar voor gebruik".

Bron: vogue.com

Publicatiedatum: