Stichting LOOP:

Bio-producten uit de Filipijnen

Tholen – Zes jaar geleden begon John van de Winkel stichting LOOP: een stichting die biologische producten importeert uit de Filipijnen. “Wij importeren onder andere rode, zwarte en bruine rijst. Daarnaast importeren we ook kokosnootproducten, zoals kokosolie, kokoswraps en kokosnootjam”, vertelt John. 

“Wij zijn begonnen met een klein assortiment, dat we ieder jaar uitbreiden. Alles wat we kopen, is fairtrade. Wij kopen in tegen een prijs dat de mensen in de Filipijnen ook geld verdienen. We kunnen dat ook doen omdat onze stichting draait op vrijwilligers. Er werken momenteel tussen de tien en vijftien vrijwilligers bij ons.”

“Ook het geld dat er binnenkomt, besteden we weer aan de Filipijnen. Daar kopen we nieuwe producten van.” En waarom dan juist de Filipijnen? “Ik heb daar gewerkt voor een ontwikkelingsorganisatie. Ik gaf advies aan landbouwcoöperaties en zo ben ik in contact gekomen met hun producten.”

De producten van stichting LOOP zijn te verkrijgen in de webshop en ook bij detaillisten, winkels en restaurants. “We hebben ook onze producten gepresenteerd op het Embassy Festival in september. Daarnaast gaan we ook naar markten om onze producten bekend te maken. Veel van onze producten zijn namelijk bij veel mensen onbekend. Op deze manier kunnen mensen de producten proeven.”

Voor meer informatie:
John van de Winkel
Stichting LOOP
Vondelstraat 2
7002 AR Doetinchem
0644514785
info@loop-products.com  
www.loop-products.com  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.