Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Weerribben Zuivel valt in de prijzen tijdens boerderijzuivel verkiezing

Maandag 1 oktober werden de winnaars van de jaarlijkse Cum Laude Awards voor Zuivel en Zachte Kaas in Houten bekend gemaakt en gehuldigd. Weerribben Zuivel behaalde net als voorgaande jaren weer mooie resultaten. De Biologische Grasboter van Weerribben Zuivel werd door de jury met goud onderscheiden met het cijfer 9,1. De juryleden gaven het product hoge scores op het gebied van uiterlijk verpakking, uiterlijk product, consistentie, geur en smaak.  Daarnaast behaalde de Griekse Yoghurt van Weerribben Zuivel een zilveren medaille met het cijfer 9. Producten werden voorafgaand op de uitreiking niet alleen op geur en smaak beoordeeld maar er vond ook een technische keuring plaats.

Wat ongeveer 30 jaar geleden begon als een verkiezing voor de beste Goudse Boerenkaas, is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks evenement waaraan boerderijen en ambachtelijke zuivelaars met alle mogelijke soorten zuivel en kaas mogen deelnemen.

Producten die meestrijden in de verkiezing voor beste boerderijzuivel, zijn gemaakt door de boer of boerin zelf, met de melk van eigen koeien, geiten of schapen. Van de 20.000 boeren in Nederland met melkvee verwerken bijna 400 boeren hun eigen melk tot kaas of zuivelproducten. De overige boeren leveren hun melk aan een fabriek.

Weerribben Zuivel behaalde vorig jaar ook mooie resultaten met een aantal van haar producten. Zo werd de Biologische Volle Yoghurt van het merk in 2017 door de jury zelfs Cum Laude onderscheiden met het cijfer 10. Daarmee was het product de winnaar in haar categorie en ontving een gouden medaille. De juryleden gaven het product de hoogst haalbare score op het gebied van smaak, consistentie en geur. Ook het uiterlijk van het product en de verpakking kregen de hoogst haalbare punten. Daarnaast behaalde in 2017 de Biologische Volle Kwark van Weerribben Zuivel een bronzen medaille.

Voor meer informatie: www.weerribbenzuivel.nl 

Publicatiedatum: