Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jumbo breidt aanbod vega(n) uit

Komende tijd breidt Jumbo haar vegetarische en vegan aanbod verder uit. Met onder meer een groot aantal nieuwe Veggie Chef producten, een uitgebreid veganschap in de winkels in Amsterdam én tientallen nieuwe vegetarische recepturen vanuit de Jumbo Foodmarkt keukens, helpt Jumbo klanten op weg om op een makkelijke manier voor een vegetarische of vegan maaltijd te kiezen. De uitbreiding van het aanbod past binnen de door Jumbo ingezette koers om klanten te stimuleren minder vaak vlees te eten: goed voor het milieu en de gezondheid. Eerder introduceerde Jumbo ook Veggie Maandag: een inspiratiebron met lekkere recepten om elke maandag vega(n) te eten.

“We hebben de afgelopen jaren steeds meer focus gelegd op het bieden van vegetarische alternatieven”, aldus Colette Cloosterman – van Eerd, CCO van Jumbo. “We willen onze klanten inspireren om vaker voor een vegetarisch alternatief te kiezen. We hebben als supermarkt een verantwoordelijkheid om de overgang naar een evenwichtiger en duurzamer eetpatroon te realiseren. Dat is goed voor de gezondheid en voor het milieu. Uiteraard willen we zelf ook het goede voorbeeld geven. Daarom breiden we vandaag – op Wereld Vegetarisme Dag – Veggie Maandag uit naar het hoofdkantoor. Zo stimuleren we - met een vega(n) lunchaanbod - onze eigen medewerkers om één dag per week geen vlees te eten.”

Meer vega(n) in het schap
In de komende weken worden twaalf nieuwe vegetarische en vegan producten toegevoegd aan Veggie Chef, waaronder vleesvervangers, brood- en toastsalades en snackbroodjes. Daarmee telt het in 2017 geïntroduceerde vegetarische en veganistische huismerk inmiddels zo’n 50 producten. Zo vinden klanten hot spicy falafel balletjes en chiliburgers in het schap en kunnen ze terecht op de broodafdeling voor een vegasauzijnenbroodje of spinaziegeitenkaasbroodje. Twee weken geleden introduceerde Jumbo al het grootste veganassortiment van Nederland bij de nieuwe Jumbo Foodmarkt in Groningen. Vanaf 2019 worden meerdere winkels en Foodmarkten, te beginnen in Amsterdam, uitgerust met een apart veganschap met daarin zo’n 35 nieuwe houdbare, diepvries en koelverse producten. Klanten kunnen daar onder meer vleesvervangers, diverse yoghurts, verschillende pizza’s en ijssoorten vinden.

Volop inspiratie in Jumbo Foodmarkt
Naast een gevarieerd en uitgebreid aanbod wil Jumbo klanten inspireren met lekkere vegetarische en vegan recepturen van haar eigen chef-koks. Zo kunnen klanten terecht in Jumbo Foodmarkt in Amsterdam, Veghel, Breda, Leidsche Rijn en Groningen voor de lekkerste vegetarische en vegan maaltijden uit eigen keuken. Drie nieuwe vegan pizza’s: spicy vegan, vegan kipshoarma en vegan margherita en een nieuwe vega pizza, veggie pesto, zijn aan het menu toegevoegd. Ook kunnen klanten genieten van verschillende vers bereide maaltijden uit de Veggie Chef keuken, zoals couscous met pompoen en vegetarische notenballetjes of rode bietenstamppot met geitenkaas en walnoot. Of ze kiezen voor plantaardige variaties op yoghurt, chia pudding, overnight oats of een hippe acai bowl. Ook is vanaf 2019 een vegetarische maaltijd op Veggie Maandag bij Jumbo Foodmarkt tegen een gereduceerd tarief verkrijgbaar.

Aan de slag
Jumbo werkt samen met Isabel Boerdam, van blog ‘De Hippe Vegetariër’ en initiatiefneemster van de Nationale Week Zonder Vlees, om klanten te inspireren vaker veganistisch of vegan te eten. “De grote uitdaging qua vegetarisme is om een gedragsverandering teweeg te brengen. Ik help klanten van Jumbo graag bij het maken van vegetarische of vegan keuzes, onder meer door lekkere recepten te delen. De komende periode ga ik regelmatig in de keuken aan de slag met de Veggie Chef producten, waar ik zelf heel enthousiast over ben!” 

Publicatiedatum: