Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
ForFarmers versterkt haar positie in biologische veevoeders

Reudink neemt Van Gorp Biologische Voeders over

Reudink, dochteronderneming van ForFarmers Nederland en actief in de biologische agrarische sector met het aanbieden van biologische voeroplossingen, neemt Van Gorp Biologische Voeders B.V. (hierna: 'Van Gorp Bio') over. Dit houdt in dat Reudink de medewerkers, een gespecialiseerde fabriek en de klantenportfolio overneemt en daardoor haar leidende positie versterkt, vooral in de Nederlandse biologische veevoedermarkt. Van Gorp Diervoeders, gevestigd in Waalwijk, maakt geen onderdeel uit van de transactie.

Van Gorp Bio richt zich met voeroplossingen, evenals Reudink, op biologische veehouders en op alle sectoren (diersoorten). Van Gorp Bio staat in de markt bekend als een betrouwbare partner voor haar klanten. De biologische veevoeders van Van Gorp Bio worden geproduceerd in een fabriek in Schalkwijk, zowel voor eigen klanten als voor andere voerproducenten.

In 2017 verkocht Van Gorp Bio 67k ton voer. De omzet over 2017 bedroeg ongeveer €31 miljoen en de EBITDA* €1,2 miljoen. Er werken 12 medewerkers bij Van Gorp Bio, waaronder de huidige directeur Arno van Gorp. Hij blijft voorlopig betrokken om een soepele integratie en samenvoeging te faciliteren.

"Er is steeds meer vraag naar biologische voeding en daarom ook naar biologische veevoeders. Wij willen onze positie in deze markt verder uitbreiden. De overname van Van Gorp Bio sluit naadloos aan bij deze ambitie", zegt Wilfred Jonkman, directeur van Reudink. 
Arno van Gorp: "Wij zijn ervan overtuigd dat het samengaan met Reudink, en daarmee met ForFarmers, meerwaarde biedt voor zowel onze biologische klanten als onze medewerkers. De ambitie van Reudink om internationaal verder te groeien in de biologische markt door klanten zowel innovatieve concepten als advies te bieden spreekt ons aan en geeft ons het vertrouwen dat dit onderdeel van ons bedrijf goed zal worden voortgezet."

De prijs voor de aandelentransactie om Van Gorp Bio over te nemen is gebaseerd op een factor (multiple) over EBITDA, in lijn met historisch betaalde multiples. Betaling vindt grotendeels vandaag plaats bij overdracht van de aandelen. Over een periode van maximaal drie jaar vinden er mogelijke restantbetalingen plaats gerelateerd aan vooraf bepaalde te realiseren doelstellingen. De resultaten van Van Gorp Bio worden met ingang van vandaag geconsolideerd in de resultaten van ForFarmers Nederland. Op termijn wordt Van Gorp Bio volledig geïntegreerd in Reudink.

Voor meer informatie:
[email protected] 
www.reudink-bio.eu 

Publicatiedatum: