Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dierenrechtenactivisten nemen 'biologisch' pluimveebedrijf over om te protesteren tegen vermeende mishandeling

Verschillende dierenrechtenactivisten werden afgelopen zaterdag gearresteerd nadat ze een afdeling van het Amerikaanse pluimveebedrijf Sonoma County Poultry overnamen. Ze beweerden dat er duizenden vogels onder dieronterende omstandigheden gehouden werden.

De actie was via een live-stream op Fabebook te zien en werd gesteund door een protestmars bij McCoy’s Poultry Services. De activisten werden door een werknemer van McCoy's gevraagd om te vertrekken. De politie waarschuwde de activisten voor arrestaties in het geval ze er met vogels vandoor zouden gaan.

De activisten namen een medische tent mee om vogels te verzorgen die uitgedroogd waren, gebroken pootjes hadden omdat erop gestaan was en brandwonden hadden opgelopen doordat ze in ammoniakafval waren gaan staan. De groep wilde enkele vogels naar een dierenarts brengen, maar dat hield de politie tegen. 

Organisator Wayne Hsiung: "Wij geloven dat we het recht hebben om dieren te redden en hen de medische zorg kunnen geven die ze verdienen." De groep meent dat ze via het Californische wetboek het recht heeft om het bedrijf binnen te gaan om dieren te redden die mishandeld worden. De politie begon evenwel activisten te arresteren.

Zowel politie als McCoy's Poultry Services gaven geen commentaar op de gebeurtenissen. Volgens de activisten worden kippen van dit bedrijf geleverd aan Perdue Farms als Rocky vrije uitloop en aan Rosie biologische kippen, vanwaar ze verladen worden naar Amazon om daar verkocht te worden als Whole Foods. Ook Amazon weigerde commentaar te geven. 

Publicatiedatum: