Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biosano lanceert bio-paleobier

Het Liers Cultuurcentrum werkte samen met Biosano om te zoeken naar een recept voor een biologisch ‘paleobier’, gebrouwen met granen en kruiden van lang geleden zoals eenkoorn, spelt, boekweit, duizendblad en moerasspirea. Voor het brouwen werd een beroep gedaan op de bio-brouwerij De Plukker in Poperinge. Voor de bitterheid in het bier werd gebruik gemaakt van biohop die rond de brouwerij groeit.


 
Biosano neemt Mammoet Paleo Ale, 7 vol.% alcohol, op in zijn assortiment Beers for Nature, een reeks biologische bieren waarvan een gedeelte van de opbrengst naar natuurprojecten in Vlaanderen gaat. Voor Mammoet gaat dit naar de Natuurpunt-afdeling De Wielewaal om het gebied Nazareth en Kromme Ham, ruim 40 hectaren groot, te beheren. De Wielewaal is actief in Lier, Berlaar, Nijlen, Ranst en Zandhoven.

Biersommelière Sofie Vanrafelghem kreeg de blonde Mammoet in primeur te proeven. Zij is enthousiast: "Mammoet is echt een bier waar mooie biologische kruiden, granen en hoppen samenkomen, zonder dat de één de ander overtroeft. Perfect in balans dragen zowel de spelt, boekweit als de kruiden en hoppen bij tot een zeer evenwichtig en aangenaam bier, een passend eerbetoon aan de Lierse Mammoet." 

Voor meer informatie:
Biosano
Nijverheidsstraat 54F - Bus 1
2160 Wommelgem (België) 
0032 3 6641769
[email protected] 
www.biosano.be 

Publicatiedatum: