Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rabobank Flevoland sluit aan bij partners BioAcademy

Omdat Rabobank Flevoland aansluit bij de partners van BioAcademy, gaf BioAcademy-projectleider Wiebe Broekema in het magazine Rabobank Dichterbij uitleg over de BioAcademy en de plannen voor de toekomst. Elf van de twintig enthousiaste BioAcademy-aanbieders en partners praatten mee. "We gaan van naast elkaar naar bij elkaar", was de boodschap van de aanwezigen. Wiebe vertelt in het artikel dat Bio Academy een community wil vormen die kennis deelt. Inmiddels is hij gestart om naast de cursussen en workshops van de aanbieders samen met hen ook online aanbod te ontwikkelen, bijvoorbeeld e-learnings met thema’s of complete leerlijnen. Dit is een handig startpunt voor nieuwe medewerkers van bio-winkels of biologische handelshuizen, waarmee ze snel kennis te kunnen opdoen over de sector. Deze zogenaamde BioBasics-cursus is ook interessant voor nieuwe managers die behoefte hebben aan een overview over de bio-branche. Wiebe denkt dat BioAcademy naast een groter bereik ook innovatie aanwakkert en is daarom blij met het partnerschap van Rabobank Flevoland. "Als platina lid tonen ze aan dat ze de sector en ons initiatief belangrijk vinden. We hopen dat zij met hun netwerk, kennis en kunde onze ontwikkeling kunnen versnellen."

De Rabobank verwacht dat de biologische sector 10% per jaar gaat groeien. Een groot percentage maar de gespreksdeelnemers denken dat de sector dit aankan. Het geeft een mooie uitdaging voor de BioAcademy: zorgen dat alle mensen die in de sector gaan werken ook goede kennis over biologisch kunnen opdoen. Daarmee blijft de sector voorop lopen in kwaliteit. Via al deze bedrijven; boerderijen, verwerkende bedrijven en in supermarkten en winkels hebben deze medewerkers contact met de consument die daarmee de kennis ook meekrijgen.

De nieuwe website www.bioacademy.nl heeft al een mooi en gevarieerd aanbod opgebouwd aan cursussen, workshops, excursies en coaching trajecten. Bijvoorbeeld een Oriëntatiecursus Biologische Landbouw, deelname aan Zicht op bodemstructuur, een teler als Duo-coach, een Imker-eendaagse en een training Barstensvol Leven over vitale voeding. In het gesprek vertelden de aanwezigen dat ze gezamenlijk een compleet aanbod nastreven. Door de kennis en de vraag samen te brengen, is de BioAcademy in staat de witte vlekken te vinden en daarvoor nieuw aanbod te maken of te zoeken.

Lees het hele artikel in Rabobank Dichterbij via:
https://bioacademy.nl/nl/actueel/rabobank-partner-bio-academy-alles-over-bio-leer-je-via-de-bio-academy-38/ 

Bron: BioAcademy

Publicatiedatum: