Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pieter de Keijzer, Eosta:

“Ook chefs willen de Meyer-citroen graag gebruiken”

Tholen – Het seizoen van de Meyer-citroen bij Eosta is weer van start gegaan. “We verkopen de Meyer-citroen inmiddels al een aantal jaren”, vertelt inkoper bio-citrus en druiven Pieter de Keijzer. “De Meyer-citroen is onze meest bijzondere citroen. We verkopen het hele jaar citroenen, maar naar deze citroen kijken we echt uit! Wij verkopen hem parallel aan de andere citroenen, als een excellente citroen.”

Wat maakt deze bio-citroen dan zo bijzonder? “Het is een kruising tussen citroen en mandarijn. De citroen heeft een hele gladde huid, dunne schil en een hoog sapgehalte. De smaak heeft echt de tint van een mandarijn.” 

Ook klanten zijn erg enthousiast over de citroen. “We krijgen altijd heel veel mailtjes wanneer hij weer beschikbaar is. We hebben veel vaste klanten die hem vanaf het beginnen van het seizoen willen en er komen ieder jaar weer nieuwe klanten bij. Ook chefs willen de Meyer-citroen graag gebruiken in de keuken vanwege de bijzondere tint.”

“De populariteit van de bio-citroen in het algemeen groeit enorm. De vraag is echt extreem gestegen vergeleken met tien jaar geleden. En de Meyer-citroen groeit daarin extra hard mee.” Tot en met eind oktober zijn de Zuid-Afrikaanse en Chileense bio-citroenen nog beschikbaar. En de Meyer-citroen zal nog tot eind november beschikbaar zijn bij Eosta.

Voor meer informatie:

Pieter de Keijzer
Eosta
IJzermanweg 15
2742 KH Waddinxveen 
[email protected]  
www.eosta.com