IFOAM Conferentie:

De toekomst voor voeding & telen moet eerlijk en groen zijn

Gemeenschapsgeld zou uitgereikt moeten worden aan telers die toegankelijke producten leveren. Dit was het belangrijkste idee op het 12e European Organic Congress dat op de universiteit van Wenen gehouden werd en waaraan 200 mensen deelnamen.

Tijdens de lezing 'Biologisch op elke tafel - De toekomst van voeding en teelt, een transformerende aanpak voor het volgende Gemeenschappelijke landbouwbeleid (CAP)', focusten de deelnemers zich op sleutelelementen als klimaat en milieu. Jan Plagge van IFOAM EU benadrukte het belang van het geven van gemeenschapsgeld voor producten voor iedereen. "Lidstaten zullen er niet in slagen resultaten te leveren wanneer de nieuwe CAP niet duidelijk prioriteit geeft aan een overgang naar duurzame landbouw door geld apart te houden voor 'eco-regelingen' en maatregelen op het gebied van agro-milieu. Telers kunnen eco-ondernemers worden wanneer 70% van het CAP-geld gegarandeerd besteed wordt aan de bescherming van het klimaat en het milieu."

Het belang van deze transformatie werd ook tijdens de ochtend die in het licht stond van 'Eerlijk spel en eerlijk loon voor een duurzaam Europees landbouw- en voedingssysteem' benadrukt. Vandaag de dag speelt biologisch telen een belangrijke rol in het duurzamer maken van het levensonderhoud van Europese telers. Van belang is om een einde te maken aan oneerlijke handelspraktijken en om regels te maken voor eerlijke handel langs de hele voedingsaanbodketen. En het is net zo belangrijk om doelen te stellen om ons water, onze bodem en onze biodiversiteit te beschermen. 

Voor meer informatie:
Magdalena Wawrzonkowska, Communications Manager
+32 (0)2 416 52 32, magdalena.wawrzonkowska@ifoam-eu.org
Or visit www.ifoam-eu.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.