Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jean-Baptiste Pinel, Primland:

"De biologische kiwibes is een product om verder te ontwikkelen"

Het nieuwe Franse kiwibessenseizoen is pas net begonnen. De Franse exporteur Primland vermarkt het product onder de merknaam Nergi. Algemeen directeur Jean-Baptiste Pinel: "De productie en vraag nemen jaarlijks toe. Klanten vragen naast conventioneel fruit ook om biologische kiwibessen. We hebben hier nog maar beperkte volumes van. Voor ons is de biologische kiwibes een categorie die we zeker verder willen ontwikkelen."

Nergi is nog betrekkelijk nieuw op de Europese markt. Om deze reden ondersteunt Primland de groeiende kiwibesproductie met de nodige marketingactiviteiten. "Om het product onder de aandacht van de consument te brengen, werken we met animatieteams in Franse en Duitse supermarkten. Zij organiseren proeverijen en geven productinformatie. De reacties van  consumenten zijn erg positief."

 

De Nergi's worden sinds eind augustus geplukt. "In totaal verwachten we zo'n 4 miljoen kleine trays te verkopen. Om aan de wensen van de verschillende klanten te kunnen voldoen, hebben we ons productaanbod onlangs uitgebreid. We bieden trays van 125, 170 en 200 gram aan, evenals shakers van 125 gram. Dit gevarieerde aanbod doet het erg goed."

Vanaf het moment dat Primland met de teelt van kiwibessen is begonnen, exporteert het bedrijf ook naar Azië. "Dit jaar hebben we enkele pallets aan Hongkong en Maleisië verkocht. We zijn ook gestart met de afzet in Frankrijk, Duitsland, Engeland, Scandinavië en Canada."

  

Volgens Jean-Baptiste moet men wel een doorzetter zijn om Nergi te telen. "Het product is echter niet moeilijk te telen. De planten passen zich prima aan aan het klimaat in het noorden van Spanje, Portugal, Italië en Zuid-Frankrijk. De Nergi kiwibessen van Primland worden in Portugal, Italië en Frankrijk geteeld. 

De concurrentie neemt toe. "Uiteraard zijn er concurrenten die deze categorie ook proberen te ontwikkelen. Nergi's beschikken over goede organoleptische eigenschappen, zitten boordevol voedingsstoffen en zijn gemakkelijk te eten en dat is precies waar de consument naar op zoek is."

Voor meer informatie: 
Primland
+33 (0)5 58 90 09 95
[email protected] 
www.primland.fr 

 

Publicatiedatum: