Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Edward Out over zakendoen in Afrika:

"Als je het keihard langs de economische meetlat zou leggen, dan waren we er al lang mee opgehouden"

"Op de grote beurzen in Duitsland zoals de Fruit Logistica of de Biofach tref je vaak enthousiaste exporteurs uit Afrika die je naar de mond praten. Maar zij hebben geen notie van de risico's achter hun verkooppraatje. Ik pak daarom liever het vliegtuig en ga samen met zo iemand in het veld kijken naar hoe het georganiseerd is. Dat is ons vak, maar daar moet je ver in gaan." Aan het woord is Edward Out van OTC Organics op Duitslandniews.nl

 
Je neemt veel risico..
Ja, het is een stukje missiewerk en dat helpt ons ook in onze marketing. Maar als je het keihard langs de economische meetlat zou leggen, dan waren we er al lang mee opgehouden.
 
Waarom doe je het toch?
Enerzijds omdat het voor een aantal productgroepen nodig is. We willen ook risico's spreiden. Het is ook ontzettend inspirerend om te zien dat we voor best ingewikkelde regio's mensen helpen om een stabiel inkomen te genereren. We eisen ook van onze partners dat ze een deel van de inkomsten inzetten voor de ontwikkeling van hun gebied. We willen bijvoorbeeld zien dat de kinderen van werkende ouders naar de kinderopvang en later naar school kunnen. Educatie is de sleutel voor een betere toekomst. We zeggen dus ook wanneer het project goed loopt en de leningen zijn terugbetaald, dan keren wij het bedrag van de DEG-subsidie uit als bonus. Zo zien we bij veel partners echt een intrinsieke motivatie groeien. Het klinkt wat schools, maar we zetten wel iets in beweging.
  
En wat levert het OTC Organics op?
Behalve een keten die meer in balans komt, doen we strategische kennis op waarmee we straks stappen kunnen zetten. Daarnaast is het voor onze medewerkers hier in Nederland erg motiverend dat we dankzij onze commerciƫle aanpak ook op sociaal gebied iets kunnen betekenen. Dat klinkt romantisch, maar het werkt echt zo.
 
Winst moet niet je enige drive zijn...
Nee, en dit kunnen we alleen maar doen omdat andere takken van ons bedrijf goed presteren.
 
Klik hier om het hele artikel te lezen 

Publicatiedatum: