Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer dan tienduizend bezoekers eerste GO! Organic Festival in London

Meer dan 10.230 mensen bezochten afgelopen weekeind Battersea Park om het eerste GO! Organic Festival in Londen bij te wonen.  Het familie-evenement rond biologisch en duurzaam werd een groot succes door het goede eten, de live muziek, praatjes van beroemdheden, demonstraties van chefs, een levendige biologische markt, activiteiten en entertainment voor alle leeftijden.

Hoogtepunten van het festival waren: 115 marktkraampjes met biologische voeding en drank, waaronder biologisch bier, een zen chill zone met thee ceremonies, een picknickplaats, yogalessen, circus acts en een kinderboerderij. Er werd: geschminkt, appelen geperst, insecten gevangen, aardappelen beschilderd, varkens geaaid en nog veel meer. Live muziek werd o.a. verzorgd door  CBeebies  Andy & The Odd Socks en Mr. Bloom zorgde voor de juiste noten waarop iedereen danste en meezong. Daarnaast traden The Hoosiers en The Magic Numbers on the Main Stage op.

Aan de feestelijkheden droegen demonstraties van de Biologische Keuken door gerenommeerde chefs en foodschrijvers bij die keukentips en biologische recepten deelden. Onder hen waren: Theo Randall, Melissa Hemsley, Chetna Makan, Rosie Birkett, Emily Watkins, Arthur Potts Dawson, Angela Malik en Jay Morjaria. In het Natural Theatre waren alleen maar staanplaatsen beschikbaar om te luisteren naar BBC presentator Jonathan Dimbleby, Helen Browning van Soil Association , biologisch beauty pionier Tabitha James Kraan, Garden Organic’s Chris Collins, wildfotograaf Simon King, en milieudeskundige Natalie Fee.

Een gezellig dagje uit
Organisator Carsten Holm van Diversified Communications UK: "Het succes van GO! Organic was ver boven onze verwachting. We wisten dat we een goed idee hadden en dat er een gat bestond voor een evenement als dit, maar de manier waarop de sector en het publiek reageerden was geweldig. We wilden een festival tot stand brengen waarin een duidelijke boodschap en educatief element gemengd zou worden met veel activiteiten en bovenal plezier. Het eindresultaat werd een combinatie van expositie, gesprek, debat en festival in één op een magische plek waar iedereen, ongeacht leeftijd en achtergrond, bij elkaar kwam om te genieten van een mooie dag.

Het was een ongelooflijk resultaat om meer dan 100 sponsoren en exposanten in het eerste jaar aan te trekken en een publiek van meer dan 10.236 bezoekers te verwelkomen. We begonnen met een ambitieus plan en hebben daarmee de fundamenten gelegd voor iets wat niet alleen een groot marketingplatform voor de biologische sector zal worden, maar wat ook zou kunnen uitgroeien tot een iconisch evenement.

"We zijn begonnen met het opzetten van het beste dagje uit in Londen en daarin zijn we geslaagd. We kijken ernaar uit om met iedereen volgend jaar een nog groter GO! Organic Festival te organiseren."

Aileen Nicol van Organic UK : “We hadden een fantastisch festival om het plezier van biologische voeding en drank met elkaar te delen en om mensen te betrekken bij onze Organic – Feed Your Happy campagne. We kregen de gelegenheid om te laten zien hoe divers en gemakkelijk toegankelijk biologisch is. Om dit met zoveel mensen te delen, was de kers op de taart."

GO! Organic Festival wordt volgend jaar weer georganiseerd. Voor meer informatie over de volgende editie: https://goorganicfestival.co.uk/go-organic-festival-2019-interest-form 

Publicatiedatum: