Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aldi lanceert katervrije bio-prosecco

Aldi verkoopt een Prosecco waar je geen kater aan overhoudt én die biologisch is. De reviews zijn lovend. Kort geleden startte de supermarktketen ook al met de verkoop van passievruchtgin.

De Prosecco komt van het landgoed van de Corvezzo-familie dat een areaal van 150 ha beslaat en iets ten noorden van Venetië ligt. Het is een biologische, lichtbruisende Prosecco en alle druiven worden met de hand geplukt.

Geen kater?
Bij biologische teelt wordt normaliter een lagere hoeveelheid sulfiet gebruikt, waardoor wijn langer z'n versheid behoudt.

Richard Bampfield, wijnmeester van Aldi: "De meesten van ons hebben wel eens een kater aan wijn overgehouden. Dit wordt soms in verband gebracht met sulfiet. Over het algemeen gebruiken biologische telers minder sulfiet, waardoor deze wijnen niet zo snel tot de klasse 'chateau migraine' zullen behoren. Dit is echter geen garantie en de hoeveelheid sulfiet in de biologische Prosecco van de Aldi is niet bekend. Uitdroging veroorzaakt de meeste symptomen van een kater zoals hoofdpijn en misselijkheid. Daardoor kun je alcohol het best wijs gebruiken met glazen water tussendoor."

Publicatiedatum: