Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van de Velde Aardappelen uit Nagele breidt uit

Familiebedrijf Van de Velde Aardappelen uit Nagele, verwerkt en exporteert zowel biologische als gangbare aardappelen. Marien van de Velde begon het bedrijf in 1990 als eenmanszaak aan de Eggestraat en kan sinds 2006 rekenen op de steun van zoon Kees, die van Van de Velde Aardappelen een bv maakte. Dochter Anneleen sloot zich in 2017 aan en zorgt sindsdien voor de afhandeling van alle administratieve zaken. Dit familiebedrijf heeft een duidelijke toekomstvisie en richt zich daarom steeds meer op aardappelen van biologische teelt en het verduurzamen van het verwerkingsproces. In dit kader werd Van de Velde Aardappelen in 2017 uitgebreid met Van de Velde Organic Potatoes.

Organic Potatoes
Van de Velde Organic Potatoes verkoopt uitsluitend aardappelen die op biologische wijze geteeld zijn door telers die zijn aangesloten bij de Nederlandse Biologische Aardappelpool (NBA). Met als doel van één ras grotere hoeveelheden aan te kunnen bieden. In 2018 is op het terrein in Nagele een nieuwe loods bijgebouwd. Hierdoor is er aanzienlijk meer ruimte voor verwerking en opslag ontstaan. Een biologische waslijn waar de aardappelen met leidingwater worden gewassen en nagespoeld waarna ze worden droog geblazen is tekenend voor Van de Velde en de kwaliteit die het bedrijf voorstaat. Dit geldt ook voor de verpakkingslijn, waar gebruik wordt gemaakt van duurzame jute zakken, netten, dozen, kisten en big bags.

Internationaal succesvol
Het succes van Van de Velde Aardappelen en Van de Velde Organic Potatoes beperkt zich niet tot de landsgrenzen. Ook internationaal timmert het bedrijf behoorlijk aan de weg. Zo worden er aardappelen verwerkt voor en geëxporteerd naar landen als Duitsland, Polen, België, Spanje en Hongarije. Het gaat dan zowel om biologische als om gangbare (voornamelijk) tafelaardappelen van goede kwaliteit. De aardappelen worden eerst zo nodig gewassen, gelezen en op maat gesorteerd alvorens ze verpakt worden en op transport gaan. De recente uitbreiding van Van de Velde biedt het bedrijf genoeg kansen om ook in de toekomst nog te groeien en zich verder te ontwikkelen in de biologische aardappelsector.

Voor meer informatie:
Van de Velde Aardappelen BV
Eggestraat 6
8308 AB Nagele
0527-652519
[email protected]
www.vandeveldeaardappelen.com

Publicatiedatum: