Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Man at Machine presenteert

Tiny Treffler: kleine machine voor onkruidbestrijding

Dit laatste jaar presenteerde Treffler ons de kleinste eg: de Tiny Treffler, slechts 80 cm breed. Waar de grotere versie Treffler-broers en zussen 15 jaar lang zich hebben bewezen bij biologische boeren, is er nu een kleine versie voor tuinders om onkruid te bestrijden zonder tractoren.

Het Treffler eg-principe blijft onovertroffen: ongeacht de afzonderlijke positie van de tand behoudt elke tand een constante druk. De boer bepaalt de juiste druk en stelt hem in: licht in het begin bij jonge planten en gedurende het hele groeiseizoen wordt de druk verhoogd als de planten het aankunnen. Vanwege het speciale ontwerp van de tand volgt elk een eigen pad en is er geen kans dat twee tanden in één pad terechtkomen en schade aanrichten.

Door de kleinste eggen te produceren, omarmt Treffler van harte het principe van wereldwijd veilig voedsel voor iedereen. Boeren over de hele wereld kunnen effectief hun onkruid bestrijden met slimme innovatie, ook wanneer een tractor ontbreekt. Wanneer de Tiny Treffler goed wordt verzorgd, zal deze eg een leven lang meegaan. Een schuilplaats om het te beschermen tegen de elementen, daar heeft deze eg wel behoefte aan.

Man at Machine zal de Tiny Treffler presenteren op de netwerkdag Techniek in de bio-tuinbouw op 18 september en op de open dagen bij Bejo van 25 t/m 29 september. 

Voor meer informatie:
Man @ Machine
www.manatmachine.com 

Publicatiedatum: