Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische kiemgroenten van Vivo

De zomer was zeer positief voor kiemgroenten, zeker voor de nieuwe rassen die voor het zomerseizoen werden geïntroduceerd. Dat wordt bevestigd door Andrea Farnedi van het Italiaanse Vivo.


Sandra Fiumana en Andrea Farnedi tijdens SANA 2018

"De feedback voor de meloenkiemen was uitstekend en deze gaan heel goed samen met bijvoorbeeld gerookte ham en meloen. De afzet van alle kiemgroenten is toegenomen. Zoals elke zomer is ook dit jaar de afzet in de toeristische gebieden aan zee gestegen terwijl de afzet via retailers iets is afgenomen. We verwachten dat dit in de herfst weer zal toenemen."

In de eerste maanden van 2018 groeide de omzet van Vivo ten opzichte van 2017 dankzij de nieuwe verwerkingsfaciliteit, producten en klanten. "Microgreens doen het goed, zeker in de horeca. We hebben ongeveer 20 producten in ons assortiment die kunnen worden verpakt als pakketten van 6 of 12 stuks."

Het totale assortiment van Vivo omvat 45 producten, waaronder ook biologische. Om haar kiemgroenten te promoten nam Vivo deel aan SANA 2018.

"Om biologische kiemgroenten te laten groeien, moeten we beginnen met biologisch gecertificeerde zaden. De vervolgstappen zijn vergelijkbaar met die van de niet-biologische kiemgroenten. We merken dat de vraag stijgt als het gaat om biologische kiemgroenten, zeker in de toeristische gebieden."

Contact:
Vivo Soc. Coop. Agr.
Via Cervese, 3485
47522 Cesena (FC)
Tel.: (+39) 0547 322117
Fax: (+39) 0547 321245
Email: [email protected]
Web: www.germoglivivo.it

 

Publicatiedatum: