Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India: 920 hectare in 12 steden omgezet naar biologisch

De Indiase overheid heeft besloten om de biologische teelt op grootse wijze te promoten. 

Door middel van een actieplan in het programma Krishi Vikas Yojana (PKVY), zal op 920 hectare van de dorpen die onder de wetgeving van de UT-administratie vallen biologisch worden geteeld.

In het plan staat dat kleine clusters worden gecreëerd op het land van kleine telers. De telers krijgen financiële steun bij de biologische productie, PSG-certificering, het verpakken, merken en het transport. Het doel is om het inkomen van de telers te verhogen. 

De administratie is van plan om de komende drie jaar €550.000 te investeren om al het gecultiveerde land in de dorpen biologisch te maken. 

De dorpen die onder het plan vallen zijn Kaimbwala, Mani Majra, Hallo Majra, Raipur Khurd, Sarangpur, Khudda Jassu, Khudda Lohora, Dhanas, Khudda Ali Sher, Burail, DaduMajra en Maloya.

Er zullen bemiddelingsbureaus ingeschakeld worden om de producten te helpen verkopen. Het doel is om het inkomen van de telers in het eerste jaar met 10% te verhogen, en in de daarop volgende twee jaren met respectievelijk 20% en 30%. 

Het doel is ook om de biologische productie door middel van de gecertificeerde biologische teelt te promoten. Naast dat het project voor een hoger inkomen voor de telers zorgt, creëert het ook een potentiële markt voor handelaren, vergroot het de vruchtbaarheid van de grond, verbetert het de waterdoorlating en creëert het een betere microflora en -fauna.

Bron: Tribune India

 

Publicatiedatum: