Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veggies On Fire eerste vega-restaurant in Den Haag met EKO-keurmerk

Veggies On Fire krijgt als eerste veganistisch restaurant in Den Haag en als derde vega restaurant in Nederland het EKO-keurmerk Horeca Goud uitgereikt. Het certificaat geeft aan dat minimaal 80% van de ingrediënten van biologische kwaliteit zijn. Het certificaat is 12 september overhandigd.

Bij Veggies On Fire zijn Carin en John al meer dan 5 jaar gastvrouw en chefkok voor hun gasten. Zij zijn begonnen als vrijwilligers om te koken op festivals en bijeenkomsten van diervrienden en kregen steeds de vraag: waar is jullie restaurant? Passie in food gecombineerd met opleiding en stages bij goede gevarieerde restaurants liggen aan de basis van hun restaurant. 

In het restaurant kunnen bezoekers terecht voor puur plantaardig eten in een rustieke ambiance. De inrichting is passend en duurzaam. Zo is er milieuvriendelijke verf gebruikt op leembasis en de stoelen zijn geverfd met lijnolie. 


Carin en John

De eigenaren zijn blij met het behalen van het certificaat. “Dierenwelzijn is voor ons heel belangrijk. Maar we zijn vanaf dag 1 ook al biologisch bezig. Dat is ook een van onze speerpunten. We willen dat graag delen met de gaste vasten en alle geïnteresseerden in bio en veganistisch. Het EKO-keurmerk is eigenlijk een manifestatie van waar wij voor staan.”

Controleerbaar
Om een EKO-keurmerk Horeca Goud te verkrijgen moet het horecabedrijf minimaal 80% van de levensmiddelen biologisch inkopen. De inkoop gebeurt bij biologisch gecertificeerde leveranciers en door het bijhouden van een goede ingangscontrole en administratie.

Duurzaamheid
Restaurants die het EKO-keurmerk dragen dienen jaarlijks 2 verbeterdoelstellingen te hebben om verder te ontwikkelen. Veggies On Fire is duurzaam wat betreft inrichting, gebruik schoonmaakmiddelen en disposables en bijvoorbeeld het op tafel zetten van kraanwater. Carin en John zijn echte dierenvrienden en een van hun verbeteracties dit jaar is een bijdrage voor dierenopvang Melief. Tevens investeren zij dit jaar verder in energiebesparing door de aanschaf van een duurzame koeling en door de aanschaf van ledlampen.

EKO-keurmerk Horeca 
Om voor het EKO-keurmerk Horeca in aanmerking te komen, moet een bedrijf biologisch inkopen. Dit wordt onafhankelijk gecontroleerd door de Stichting EKO-keurmerk, middels een inspectie ter plaatse, waarbij ook de inkoopadministratie wordt gecontroleerd. Stichting EKO-keurmerk verstrekt ook licenties voor biologische producenten en boerenbedrijven, en voor winkels met minimaal 90% biologische inkoop.

Voor meer informatie: 
Veggies On Fire
Beeklaan 385 
2562 AZ Den Haag 
070-3617406 

Stichting EKO-keurmerk
Nieuwe Kazernelaan 2 D42
6711 JC Ede

Publicatiedatum: