Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Behoud Lutkemeer zet door

Wethouder Amsterdam vraagt meer tijd voor De Boterbloem

Amsterdam heeft meer tijd nodig om de varianten voor bedrijventerrein Lutkemeer III uit te werken. Wethouder Van Doorninck heeft dan ook om uitstel van twee maanden gevraagd. De ontruiming van de akkers van De Boterbloem is uitgesteld en er zullen geen werkzaamheden plaatsvinden. Maar om van uitstel afstel te maken, is zeker nog actie nodig. Het actieweekend van Behoud Lutkemeer dit weekend heeft dan ook gewoon doorgang. EenVandaag besteedde dinsdag aandacht aan de perikelen in de Lutkemeerpolder en rondom Boterbloem. Naar aanleiding van die uitzending heeft de nieuwe GroenLinkswethouder een reactie gegeven op de plannen. 

Wat de wethouder in die reactie niet vermeldt, is dat er op dit moment plannen liggen voor de ontwikkeling van slechts 5,4 hectare in plaats van de beschikbare 24 hectare. En dat deze ontwikkeling gedaan wordt omdat een investeringsmaatschappij bij de verkoop van de gronden aan de gemeente heeft bedongen dat zij ook mag bouwen, niet omdat er bedrijven zijn die zich er willen vestigen. De gemeente wil niet van deze afspraak afwijken.

Behoud Lutkemeer zet door met het actieweekend 'Kampeer in de Lutkemeer', waar Biojournaal vorige week over berichtte. In een breed programma zullen daar op zaterdag verschillende experts en professoren een andere kijk geven op de redenen die het college nu aanhoudt om de plannen door te laten gaan. Is er wel echt bedrijventerrein nodig om de woningopgave in stad mogelijk te maken? Past volbouwen van Lutkemeer III wel in de transitie die Amsterdam doormaakt? Wat is er eigenlijk ‘circulair en natuurinclusief’ aan een bedrijventerrein dat wordt gebouwd waar nu groen is? 

Vanaf zondagmiddag 14.00 uur organiseert de actiegroep een daad van verzet: met honderden aanwezigen zullen we rogge zaaien op de akkers van De Boterbloem. Rogge voor brood voor de Amsterdammers. Want wie zaait, zal oogsten. 

Bron: Behoud Lutekemeer
Publicatiedatum: