Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Actie van onbekenden

Duitse koeien dood na bevrijding uit biologisch veeteeltbedrijf

Koeien die in op een boerderij in het Duitse Brandenburg bevrijd waren, zijn gestorven na het eten van geconcentreerde voeding. Dat melden lokale media. Tientallen andere koeien zijn nog in kritieke toestand, wat een economische tegenslag voor het beginnende biologische bedrijf met zich mee zal brengen.

Tenminste 4 koeien zijn gestorven en vele andere werden ziek nadat onbekenden het bedrijf binnendrongen en het vee uit de stallen bevrijdde.

De daders bevrijdden melkkoeien en jong vee. De koeien trokken naar de opslag voor geconcentreerde voeding, waar ze meer dan 10 kg van aten. Normaliter eten ze hier niet meer dan 2 kg per dag van.

Vier koeien stierven aan een overdosis en 40 andere bevinden zich nu in een kritieke toestand en hebben veterinaire hulp nodig. 

Anja Schiemann van Liebenwalder Agrar: "De schade aan de lever is te groot. Een overdosis geconcentreerde voeding veroorzaakt ernstige problemen in verteringssysteem."

Zoektocht naar de daders

Activisten zouden achter deze daad kunnen zitten en Schiemanns bedrijf looft een beloning van € 1.000,- uit voor informatie die tot het oppakken van de daders kan leiden. Ook de politie is op zoek.

Volgens Schiemann brengt de slechte gezondheid van de koeien een behoorlijke financiële strop met zich mee door minder melk en een strikt hooidieet. En hooi is door de hete zomer in prijs gestegen.

Publicatiedatum: