Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Najaarscampagne over biologische appels en peren op komst

De najaarscampagne over biologische appels en peren staat op stapel. Actrice Alice Reijs ging alvast op bezoek in de boomgaard van Bert en Jef Janssens en ontdekte er hoe biologische appels en peren geteeld worden. Tijdens de biocampagne van 20 tot en met 28 oktober staat op de website www.biomijnnatuur.be wat Alice zo bijzonder vindt aan bio en hoe de biologische fruittelers Bert en Jef te werk gaan in hun boomgaard. De start van de campagne (20/10) is in stijl met een proeverij van biologische appel- en perenrassen in de boomgaard.



Alice Reijs is een Nederlandse televisie- en theateractrice. Ze is trots dat ze bio-ambassadeur mag zijn. Samen met haar man, acteur Tom Van Dyck, en haar twee kinderen eet ze bijna volledig biologisch. Vooral groenten en fruit koopt ze altijd biologisch omdat die in volle, vruchtbare grond geteeld worden en veel natuurlijke vitamines, mineralen en nutriënten bevatten. Verder pleit ze ervoor om met z'n allen wat vaker plantaardig, dus minder vlees van betere kwaliteit, te gaan eten. 

Zij ging op bezoek bij de fruittelers Bert en Jef Janssens. Ze was erg benieuwd: Hoe zorgt een bioboer voor sterke appel- en perenbomen? Bestrijdt hij ziektes en plagen met natuurlijke vijanden? Wat Alice enorm is bijgebleven is dat appels telen ontzettend veel werk is. En dat je sterk in je schoenen moet staan om dat op een biologische manier, dus zonder chemische bestrijdingsmiddelen, klaar te spelen. Ze proefde er ook de lekkerste appeltjes van eigen bodem: 'In de boomgaard heb ik Elstar-appeltjes geproefd. Die waren zo lekker. Als ik daarin beet, dan droop het sap eruit. Het meeste hou ik van zoetzure appels met een tikkeltje zuur.'

Campagne 20 – 28 oktober 2018
Op de website www.biomijnnatuur.be publiceren ze tijdens de campagne portretten van ondernemers, fruitige recepten, de productfiches over de teelt van bioappelen -en peren, sappen en confituren. "We eten het hele jaar door appels en peren. Weinig fruit is zo alledaags én tegelijk zo bijzonder. Tijdens de campagne kan je deelnemen aan een leuke kennisquiz. Wie de kennisvragen over bio goed beantwoordt, maakt kans op een mooi biopakket, af te halen bij een deelnemende biologische hoevewinkel in zijn of haar buurt. Wie leest, die wint! Check begin oktober zeker onze nieuwsbrief 'Lekker Bio' en de website Bio Mijn Natuur, want vanaf dan informeren we je verder", aldus Bio Mijn Natuur 
Publicatiedatum: