Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canadese regering viert Biologische Week

Canadese biologische telers spelen een belangrijke rol in de tuinbouwsector en leveren lokaal en internationaal voedzame en duurzame producten van hoge kwaliteit. De Canadese markt voor gecertificeerde biologische producten wordt geraamd op 4,6 miljard euro met een export van jaarlijks meer dan 400 miljoen euro.

De Canadese regering is trots op de bijdrage van de biologische telers aan de Biologische Week, die in september plaatsvond. De regering blijft deze sector steunen in onderzoek, het openen van nieuwe markten en het gebruik van duurzame technologie├źn. Onlangs maakte de regering bekend 7 miljoen euro in de sector te zullen steken.

Citaten

Lawrence MacAulay, Minister of Agriculture and Agri-Food:

"Ik ben trots op de Biologische Week en de successen van de sector. Onze regering steunt onze biologische telers en voedingsbedrijven die de sleutel vormen tot het aanbod van onze producten van wereldklasse. De overheidsinvesteringen in onderzoek en in de certificering van biologische teelt zullen de sector helpen om te groeien."

Maureen Kirkpatrick, Quality and Standards Program Manager, The Big Carrot Market

"Als retailer begrijpen we het belang van integriteit door de hele biologische waardeketen. De steun van de Canadese regering voor de biologische sector verzekert telers en producenten van de juiste gereedschappen en middelen die nodig zijn voor duurzame groei."

Enkele feitjes

  • Begin september vierde Canada z'n Nationale Biologische Week, een jaarlijks evenement rond biologische voeding, teelt en producten in het hele land.
  • De Canadese regering beschouwt de tuinbouw en agrifoodsector als een van de kernen op het gebied van banen, groei en welvaart en heeft als doel om de Canadese agrifoodexport jaarlijks tot 65 miljard euro in 2025 te laten groeien.
  • In 2016 bestonden er 4.289 biologische teeltbedrijven in Canada. Tussen 2006 en 2015 groeide het areaal met 5% per jaar.
  • Het Canadian Agricultural Partnership is een vijfjaarlijkse investering van 2,5 miljard euro door provinciale en gemeentelijke overheden ter versterking van de tuinbouw en agrifoodsector. Het Partnership borduurt voort op de vorige vijfjaarlijkse overeenkomst die in mei van dit jaar eindigde.
  • Het Partnership omvat programma's en activiteiten om de concurrentie van de sector te verstevigen door onderzoek, wetenschap en innovatie.
Publicatiedatum: