Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Howitec Netting

Lichtgewicht insectengazen op de bio-netwerkdag

Tijdens de Netwerkdag Techniek in de Bio-Tuinbouw, op dinsdag 18 september a.s. in De Klepper-Wolvertem laat Howitec verschillende netten en gazen zien die in de biologische tuinbouw veel gebruikt worden. Er zijn vooral verschillende ontwikkelingen binnen de lichtgewicht insectengazen. 

In de biologische tuinbouw wordt het afdekken van het gewas met netten en gazen al veel toegepast. Door de toenemende druk van kleinere insecten zoals de preimineervlieg, aardvlooi, koolgalmug, suzukii fruitvlieg en luizen dienen deze netten steeds fijner van structuur te zijn. Dit heeft tot gevolg dat het gewicht van het net stijgt en de groei van het jonge gewas belemmert.

Howitec Netting heeft deze ontwikkeling op de voet gevolgd en heeft onlangs twee verschillende types lichtgewicht insectengazen op de markt gebracht, namelijk de Ornata Addu en de Ornata Light. “Doordat de klassieke insectengazen veelal te zwaar zijn voor het nog jonge gewas, zijn wij op zoek gegaan naar andere oplossingen”, aldus Anton Hulsegge, sales manager van Howitec. “In eerste instantie hebben we gekeken naar de structuur van het insectennet. In bijna alle gevallen is een insectengaas opgebouwd uit een inslag en een kettingdraad. Het nieuwe insectengaas Ornata Addu heeft daarentegen een gebreide structuur en is daardoor veel lichter in gewicht. De Ornata Light heeft een geweven structuur, maar een veel dunnere draad, waardoor het gewicht dus afneemt. Om er overtuigd van te zijn dat deze netten voldoen aan onze maatstaven hebben we sinds vorig jaar bij het Proefstation voor de Groenteteelt in Sint Kathelijne Waver en bij Inagro verschillende proeven uitgezet met deze netten. De resultaten van deze proeven zijn veelbelovend en worden binnenkort gepubliceerd”, besluit Anton Hulsegge.

Tijdens de Netwerkdag Techniek in de Bio-Tuinbouw, zijn zowel de Ornata Addu als de Ornata Light alsook andere afdekmaterialen van Howitec Netting te zien bij het proefveld 9. Daarnaast is Anton Hulsegge aanwezig en hij zal zoveel mogelijk vertellen over het gebruik van netten en gazen in de biologische tuinbouw. 

Voor meer informatie:
Anton Hulsegge
Howitec Netting B.V.
Hichtumerweg 25
8701 PG Bolsward
+31 515-700500
Publicatiedatum: