Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologisch additief biedt flinke besparing voerkosten vleesvarkens

Onderzoek toont aan dat het toedienen van het 100% natuurlijk en biologische additief Epona aan het voer leidt tot een significant betere voederconversie bij vleesvarkens. Het onderzoek had tot doel de effecten te meten van met zuurstof geactiveerd krijt (Epona) op de voeropname, groei, gezondheid en slachtresultaten van vleesvarkens. 

Het onderzoek is uitgevoerd door het Varkens Innovatie Centrum (VIC) te Sterksel, onderdeel van Wageningen Livestock Research. Het onderzoek werd in opdracht van AgriVital International BV uitgevoerd van augustus 2017 tot en met mei 2018. 

Het additief Epona is een voederkrijt dat een speciale behandeling heeft ondergaan waardoor de kalkstructuur is veranderd. Daarnaast zijn zuurstoffrequenties en energie aan het krijt toegevoegd. Het voedingssupplement is 100% natuurlijk, voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en is geschikt om te worden ingezet zowel de gangbare als in de biologische varkenshouderij. 

Kees Langerak, directeur van AgriVital International: ,,Ik had dit resultaat al wel verwacht. Met deze testresultaten weten we nu zeker dat Epona flinke besparingen kan opleveren bij de voerkosten voor vleesvarkens. Dit is een doorbraak. Reguliere en biologische varkensboeren hebben hiermee de beschikking over een natuurlijk, biologisch additief, goede resultaten en lagere kosten.” AgriVital produceert Epona volledig in eigen beheer. Het supplement is gemakkelijk te mengen met alle soorten varkensvoer, inclusief brijvoer. 

Over AgriVital International
AgriVital International BV produceert voedingssupplementen voor de land- en tuinbouw en de veeteelt. Epona is speciaal ontwikkeld voor varkens. Nuada voor pluimvee (vleeskuikens), Berkana voor mest en Danu voor planten. 

AgriVital International BV is GMP+ en FSA gecertificeerd en voldoet aan alle eisen voor diervoederveiligheid. Epona en Nuada zijn goedgekeurd door Secure Feed. AgriVital International BV is gevestigd in het Nederlandse Rossum en levert wereldwijd voedingssupplementen aan diervoederproducenten. 

Voor meer informatie:

Publicatiedatum: