Spanje: Vraag naar bewerkte biologische voeding groeit

Volgens experts binnen de industrie belanden biologische voedingsmiddelen steeds vaker in de winkelwagens van Spanjaarden en, hoewel Spanje een grote producent en exporteur is, is de import verder toegenomen om aan de vraag naar biologische bewerkte voedingsmiddelen te kunnen voldoen. 

Volgens het laatste rapport dat gepubliceerd is door het ministerie van Landbouw, met tabellen uit 2016 (de nieuwst beschikbare gegevens), is de import sneller gegroeid dan de export. Terwijl de export tussen 2012 (€590 miljoen) en 2016 (€891 miljoen) met 51% is toegenomen, is in dezelfde periode de import drie keer vermenigvuldigd, van €201 miljoen tot €596 miljoen. 

Experts leggen uit dat deze 'onbalans' te wijten is aan de toenemende binnenlandse vraag naar biologische voedingsmiddelen, wat laat zien dat er "nog steeds een gebrek is aan een productie-industrie die de groei in binnenlandse consumptie bij kan houden". 

Meer dan 70% van de Spaanse biologische export bevat groenten, wijn en olijfolie. De meerderheid hiervan zijn onverwerkte materialen of grondstoffen, terwijl de import voornamelijk over bewerkte voedingsmiddelen gaat, die "duurder zijn en meer waarde hebben". 

Onder de meest geïmporteerde biologische voedingsmiddelen in Spanje zijn babyvoeding, dieetvoeding, ontbijtgranen, sojaproducten, zaden, pasta, specerijen, sauzen, kruiden en zuivelproducten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.