Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Samen sterk in plantaardige melkalternatieven

Wessanen neemt Abbot Kinney's over

Wessanen en de eigenaren van Abbot Kinney’s hebben vandaag de overname van Abbot Kinney’s door Wessanen afgerond en ondertekend. Abbot Kinney’s is een bedrijf in biologische yoghurtalternatieven en ijs op basis van amandel- en kokosmelk. Plantaardige voeding ligt in het hart van Wessanen en melkalternatieven is één van de kerncategorieën in Europa. Abbot Kinney’s plantaardige yoghurtalternatieven en ijs zijn een welkome aanvulling van Wessanen’s aanbod in melkvervangers, die tot nu toe vooral uit dranken bestonden.

Christophe Barnouin, CEO van Wessanen: “Het is de essentie van onze strategie om de verandering naar plantaardige voeding te stimuleren. De aankop van Abbot Kinney’s is een stap richting snellere groei en innovatie binnen onze kerncategorieën. Plantaardige yoghurt en ijs zijn een excellente en nog niet eerder aangeboden groeikans voor ons. Abbot Kinney’s is een snelgroeiend en innovatief merk dat sterke producten heeft ontwikkeld, die passen binnen de Wessanengroep.”

Jimme Slippens en Gijs van Maasakkers, oprichters van Abbot Kinney’s: “We zijn heel enthousiast dat we onze krachten samenbundelen met Wessanen. De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt om een merk te ontwikkelen dat gelooft in een biologische en plantaardige toekomst van voeding; belangrijke veronderstellingen die we ook terugvinden bij Wessanen. Met een missie om plantaardige melkalternatieven alledaags te maken, zijn we zeker dat het samengaan met Wessanen Abbot Kinney’s het leidende merk in plantaardige alternatieven in Europa wordt.” 

Publicatiedatum: