Symposium Bejo, Hagranop te Sanlucar de Barrameda (Cadiz)

Teelt van biologische en gangbare peen in Zuid-Spanje

Woensdag 5 september vond er een Symposium plaats georganiseerd door Bejo Spanje en Hagranop uit Tollebeek. Veel teeltbedrijven en verwerkingsbedrijven uit de regio Sevilla – Cadiz waren uitgenodigd om samen van gedachten te wisselen. Doel van het symposium was om het afgelopen seizoen te evalueren en al vast vooruit te blikken naar het komend voorjaar. De opening en het welkoms woord werden verricht door Christiaan Reijnders van Bejo Spanje en door Mardi de Graaf van Hagranop. 


De eerste presentatie werd verzorgd door Peter Rinkel. Hij blikte o.a. terug op het, door de natte weersomstandigheden, moeilijke exportseizoen en vroeg aanwezigen mee te denken om de teelt voldoende te spreiden in het nieuwe seizoen (maart tot en met juni 2019). Hij ziet goede kansen voor o.a. biologisch peen. Hagranop houdt zich bezig met de handel in biologische en gangbare producten (peen, uien , pastinaken, rode bieten, aardappelen, witlofwortels en wortelpeterselie).Achtereenvolgens volgden diverse presentaties van Claris ten Napel (kansen met Spaanse aardappelprimeurs), Manuael Romero (Bejo bio peenrassen) , Maria Ibanez (Bejo , B-mox) Christoffel den herder (Delphy advies; ruggenteelt voor biologische peen), Jaime Fernandez (Kiwa, certificeringen) en een uitgebreide presentatie Van Wim Zwaan over de veredeling van peen door Bejo zaden. Het symposium werd afgesloten met een lunch waar men elkaar uitgebreid kon spreken.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.