Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Nieuwe kooktechniek
Auteur van bio-kookboeken Iris van de Graaf introduceert Ecostoof
Iris van de Graaf en Caro Niestijl ontwierpen samen de nieuwe kooktechniek Ecostoof. Om te koken met de Ecostoof moeten mensen de ingrediƫnten in een pan doen, aan de kook brengen en de hete pan in de Ecostoof zetten. In de isolerende Ecostoof blijft het eten vervolgens lange tijd heet zodat het geleidelijk gaar wordt zonder dat het aan kan branden.
Iris en Caro begonnen deze start-up omdat zij duurzaamheid en lekker eten een warm hart toedragen, Iris als auteur van biologische (kook)boeken en Caro als architect in duurzame bouw. Caro ontwierp de Ecostoof en Iris bedacht er recepten bij. Ze brengen in oktober het kookboek Langzaam Lekker uit met recepten voor het bereiden van gerechten in de Ecostoof. De helft van de recepten is vegetarisch.
Ecostoof is gemaakt van OEKO-TEX gecertificeerd linnen uit Europa en Nederlandse schapenwol. De schapenwol in de Ecostoof komt van het Schoonenbeeker heideschaap. Dit is een zeldzaam ras dat bijna uitgestorven was. Nu zijn er weer enkele Schoonenbeeker schaapskuddes die onder leiding van een herder natuurgebieden in Nederland begrazen.