Nieuwe kooktechniek

Auteur van bio-kookboeken Iris van de Graaf introduceert Ecostoof

Iris van de Graaf en Caro Niestijl ontwierpen samen de nieuwe kooktechniek Ecostoof. Om te koken met de Ecostoof moeten mensen de ingrediĆ«nten in een pan doen, aan de kook brengen en de hete pan in de Ecostoof zetten. In de isolerende Ecostoof blijft het eten vervolgens lange tijd heet zodat het geleidelijk gaar wordt zonder dat het aan kan branden. 



Iris en Caro begonnen deze start-up omdat zij duurzaamheid en lekker eten een warm hart toedragen, Iris als auteur van biologische (kook)boeken en Caro als architect in duurzame bouw. Caro ontwierp de Ecostoof en Iris bedacht er recepten bij. Ze brengen in oktober het kookboek Langzaam Lekker uit met recepten voor het bereiden van gerechten in de Ecostoof. De helft van de recepten is vegetarisch.



Ecostoof is gemaakt van OEKO-TEX gecertificeerd linnen uit Europa en Nederlandse schapenwol. De schapenwol in de Ecostoof komt van het Schoonenbeeker heideschaap. Dit is een zeldzaam ras dat bijna uitgestorven was. Nu zijn er weer enkele Schoonenbeeker schaapskuddes die onder leiding van een herder natuurgebieden in Nederland begrazen.

Voor meer informatie:
Ecostoof
Grasweg 49
Gebouw Factor IJ
Amsterdam
06 53788098

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven