Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Actieweekend voor behoud van Lutkemeerpolder

Biologische zorgboerderij De Boterbloem voert actie

De Amsterdamse Lutkemeerpolder dreigt onder het zand te verdwijnen voor een bedrijventerrein. Van 14 tot en met 16 september is er daarom een breed gedragen actieweekend, aangevoerd door actiegroep Behoud Lutkemeer. Het moment ook voor de gemeenteraad op zich voor te bereiden op de vergadering van 3 oktober. Dan staat behoud van de Lutkemeerpolder op de agenda.
 
Een weids uitzicht, vruchtbare kleigrond, de enige biologische boerderij, een monumentale boomgaard én historische waarde. Gewoon in Amsterdam. De Lutkemeerpolder is een bijzonder gebied. Een prachtig groengebied, ingeklemd tussen bedrijventerrein en Schiphol. Een belangrijke schakel in de ecologische hoofdstructuur. Lees er meer over op onze website.

Het lukt al decennialang de Lutkemeerpolder te houden zoals hij is. Maar de druk loopt hard op. Schiphol Area Development Company (SADC) wil nog deze maand beginnen met bouwen en zal daarmee onherstelbare schade aanrichten. Toch staat het behoud van de Lutkemeerpolder nog op de agenda van de gemeenteraad.
 
Politieke wil
Behoud Lutkemeer vindt dat de gemeente nog steeds het verschil kan maken. De gemeenten Amsterdam en Haarlemmermeer, provincie Noord-Holland en Schiphol zijn in gelijke delen de aandeelhouders van SADC. Behoud van de polder is dus een kwestie van politieke wil. 

Biologische zorgboerderij De Boterbloem is de spil in dit conflict. Zij voeren een verwoede strijd voor behoud. Behoud Lutkemeer steunt de strijd van De Boterbloem. Tijdens het actieweekend zullen echter nog veel meer redenen voor behoud van de Lutkemeer toegelicht worden. Want het gaat over meer dan alleen een boerderij, het gaat ook over behoud van groen, van ademruimte voor Amsterdam en van historie.

Publicatiedatum: