Rode bieten winnen aan populariteit in de VS

VS: Schaarse voorraden bio-bieten

De voorraden binnenlandse bieten in de Verenigde Staten zijn op dit moment schaars. "We krijgen telefoontjes uit alle hoeken van het land", aldus Geoffrey Ratto van het in Modesto (Californië) gevestigde Ratto Brothers. "En het lijkt erop dat de voorraad van vorig jaar nog net iets schaarser was."


Bieten van Ratto Bros. 

Ratto zegt dat de producten uit Arizona, Mexico en het noordwesten van de Verenigde Staten komen. 

Natasha Lichty van Love Beets merkt op dat het er ook op lijkt dat er een gebrek aan biologische bietentelers is om aan de vraag te voldoen. Het bedrijf werkt samen met telers uit de staat New York via zijn productiefaciliteit in Rochester (New York). Bovendien haalt Love Beets ook producten uit Colorado en Georgië als dat nodig is.


Sarah Bolla en Natasha Lichty van Love Beets. 

"We zijn samen bezig met enkele van onze bestaande telers om gecertificeerd biologisch te worden. Het is veel werk voor de telers en kan ook de nodige bijscholing vereisen. Veel van hen telen al heel lang bieten, dus de transitie naar biologisch kan een grote verandering en een grote investering zijn", zegt Lichty.

Meer bieten onderweg
Ratto merkt verder op dat er de komende tijd een grotere beschikbaarheid van niet-biologische bieten zou moeten zijn. Door de vraag uit het hele land stijgen de prijzen licht naar 11,55 dollar.


Geoffrey Ratto zegt dat de bietenconsumptie toeneemt. 

Ratto merkt ook op dat de consumptie zal blijven groeien naarmate consumenten meer kennis krijgen over de voordelen van bieten. "De toegevoegde waardesector blijft groeien, maar we blijven onze bieten in bossen bundelen en verpakken", zegt Ratto.


Er worden steeds meer van dit soort producten ontwikkeld.

Nieuwe bietenproducten 
Love Beets werkt echter met een verscheidenheid aan bietproducten en blijven zijn assortiment uitbreiden. Zo verkopen ze zakjes bietenpoeder van ongeveer 450 gram, bietensnoepjes met honing en azijn, vacuümverpakte gouden bieten en bietensalsa.

Voor meer informatie: 
Geoffrey Ratto
Ratto Bros.
Tel: +1 (209) 545-7575
gratto@rattobros.com

Natasha Lichty
Love Beets
Tel: (+1) 856-457-8712
natasha@lovebeets.com
www.lovebeets.com 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.