Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw-Zeelandse biologische markt is met 30% gegroeid

De Nieuw-Zeelandse biologische markt is sinds 2015 met maar liefst 30% gegroeid en is nu jaarlijks €371,4 miljoen waard, dankzij de groeiende consumentenvraag in Nieuw-Zeeland en wereldwijd. 

Het 2018 OANZ Organic Market Report laat zien dat de verkoop van biologische producten twee keer zo snel groeit (8,8%) als van conventionele producten, naar €151,6 miljoen. 

Onafhankelijk onderzoek in het rapport toont aan dat acht van de tien Nieuw-Zeelandse consumenten minstens eenmaal per twee weken verse, bevroren of verpakte biologische voedsel- of beautyproducten kopen. Iets minder dan de helft (48%) zegt dat ze biologische producten kopen omdat ze bezorgd zijn over milieu en duurzaamheid. Ook de export is opgebloeid, en heeft sinds 2015 een groei van 42% doorgemaakt. De export is nu 219, 7 miljoen waard. 

"Het rapport over 2018 laat een marktgroei van 15% zien en dit vertelt ons luid en duidelijk dat er nog vele mogelijkheden voor ons liggen", zegt de directeur van OANZ, Brengan Hoare. "De wereld wil wat Nieuw-Zeeland te bieden heeft, en we hebben de mogelijkheid om ons marktaandeel op de wereldwijde markt verder te laten groeien. Het biologische voedsel segment is hier alleen al €85 miljard waard, en de markt groeit bovendien jaarlijks met 10,5%."

Het rapport presenteert het nieuwste onderzoek naar de grootte van de Nieuw-Zeelandse biologische sector, zijn groei, trends, inzichten, uitdagingen en de mogelijkheden binnen de gehele keten. 

De belangrijkste bevindingen van het onderzoek zijn: 
  • De totale marktwaarde van de Nieuw-Zeelandse biologische markt is tussen 2015 en 2017 met 30% gegroeid naar €371,4 miljoen.
  • Marktsplitsing: export 60%, binnenlandse markt 40% (€151,6 miljoen)
  • De binnenlandse biologische markt groeide twee keer zo snel als de conventionele markt (8,1% per jaar, in vergelijking met 4,8%)
  • Supermarkten waren goed voor €133,8 miljoen in biologische verkoop, gespecialiseerde winkels voor €18,5 miljoen
  • Bijna 80% van de Nieuw-Zeelanders kopen minstens een keer in de twee weken biologische producten
  • 67% van de consumenten die aan het onderzoek hebben meegedaan zeggen dat de voornaamste reden dat ze voor biologisch kiezen 'voor de gezondheid van mijn familie en mijzelf' is. 
Bron: Natural Products Global (Jim Manson)
Publicatiedatum: