Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fruitteler Harrie van den Elzen

“Consumenten hebben nog nooit zulk lekker fruit kunnen kopen als dit jaar”

Tholen – Bij het biologische fruitbedrijf van Harrie van den Elzen zijn ze momenteel druk aan het oogsten. “Wij zitten volop in de oogst op dit moment. Doordat we zelf een mooi watersysteem hebben, hebben we de hele zomer de bomen water kunnen geven. Daardoor zijn ze heel mooi uitgegroeid”, vertelt Harrie. “Wij kunnen spreken van een fantastische oogst. De appels en peren zitten zo’n 15% hoger in de suikers dan dat we ooit hebben gehad. Hierdoor zijn ze super van smaak! Consumenten hebben nog nooit zulk lekker fruit kunnen kopen als dit jaar. We hebben al heel veel complimenten gehad.” 


De Santana appels

“Wij oogsten momenteel de Santana-appel. Dit is een anti-allergie appel, die door iedereen gegeten kan worden. Deze appel ligt ook al bij de biologische en grotere supermarkten. We zijn ook met de Concorde peren bezig. Over vier à vijf dagen beginnen we met unieke peren: Xenia. Dit is een vrij nieuw ras en nog best wel onbekend. Maar het is een ontzettende lekkere peer. Hij is wat robuuster, maar heel zoet. Je kunt er lekkere gerechten mee maken, zoals salades.”


Fotografie: Ekoplaza

Het bedrijf van Harrie is ook aangesloten bij Biofruit: een afzetorganisatie met zes telers. “Binnen Biofruit moeten de telers allemaal water kunnen geven om de productie te waarborgen. Andere Biofruit-telers oogsten nu de Elstar en Conference. Die rassen doen het dit jaar ook heel goed.”

Voor meer informatie:
Harrie van den Elzen
Korte Dijk 2
5411 BJ Zeeland