Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse supermarkten zien omzet bioproducten steeds verder stijgen

De supermarktomzet van biologische voeding en dranken is in het Verenigd Koninkrijk dit jaar met 4% gegroeid, waarmee er voor het zevende jaar op rij groei is geboekt. Ondanks het feit dat de uitzonderlijke koude winter en hete, droge zomer de teelt van bioproducten hebben geschaad, bereikte de afzet een nieuw record van €2,4 miljard. 

In de 52 weken tot aan eind juni gaven consumenten voor €1,7 miljard aan biologische voedingsmiddelen en dranken uit in supermarkten, zo blijkt uit onafhankelijke gegevens. De afzet van verse biologische groenten en fruit groeide gedurende deze periode met 5,3% en die van biologische zuivel, de grootste biomarkt, met 3,5%. 

Ook de afzet van biologische delicatessen, waaronder veel gekoelde vegetarische en plantaardige producten, maakte in één jaar tijd een sterke groei van 27,8% door, evenals die van biologische bieren, wijnen en overige alcoholische dranken, die met 8,7% groeide. 

"We weten dat de belangstelling voor biologische voeding de laatste jaren toe is genomen en het is geweldig te zien hoe producenten beloond worden voor de natuurlijke manier waarop zij hun producten produceren, zonder toevoegingen, genetische modificatie en met spaarzaam gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, waarbij de hoogste standaarden van dierenwelzijn worden nagestreefd," vertelt Liz Bowles van de Soil Association. "In 2018 blijft de omzet stijgen hoewel de agrarische sector in heel het Verenigd Koninkrijk te lijden heeft gehad van de extreme droogte en hitte."

Alleen dit jaar al certificeerde de Soil Association, verantwoordelijk voor de certificering van 70% van de bioproducten die in het Verenigd Koninkrijk op te markt zijn, 3.000 nieuwe producten en producenten. 

Publicatiedatum: