Primeur: Zeeuwse bio-meloenen bij Agrimarkt

Tholen - Een pareltje, noemt Wilfred van Elzakker, directeur van Agrimarkt het. Het is een primeur voor Nederland die vanaf donderdag in de 6 Agrimarktfilialen ligt: biologisch geteelde cantaloupe meloenen van Zeeuwse bodem. "Een uniek, geweldig en innovatief product. Bovendien is het een Zeeuws streekproduct met een goede teler daarachter, ik ben er heel blij mee."

Uit de folder van Agrimarkt

De meloenen komen van biologische teler Emiel van de Vijver uit Graauw, die normaal broccoli, wortels, rode biet en aardappelen teelt. Dit jaar startte hij een proef met meloenen en had meteen een behoorlijke opbrengst van zo'n 6000 meloenen. "De kwaliteit is geweldig goed, de brixwaarde ligt boven de 12. Het mooie is ook dat de meloenen in Zeeland zijn afgerijpt. Consumenten kunnen ze direct consumeren. Hiermee kunnen we ook een ander type klant aantrekken."

Agrimarkt heeft veel van de meloenen gekocht. "Er is voldoende beschikbaar om in de folder te zetten. De prijs is 3,49 per stuk, wat scherp is voor een bioproduct." Van Elzakker heeft er alle vertrouwen in dat de Zeeuwse meloenen vlot aftrek vinden onder de Zeeuwen.

Emiel van den Vijver vertelt in een interview met Omroep Zeeland dat hij na dit eerste succes graag verder gaat met de teelt van meloenen.


Auteur: Marjet Lubbers, marjet@agf.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.