Een kijkje op bio-boerderij Het Witte Water

Tholen – Deze week kunnen twitteraars een kijkje nemen in het leven van bio-boer Rowin Batterink van Het Witte Water via de twitterpagina Boerburgertweet. Deze pagina volgt elke week het leven van een andere Nederlandse boer. “Ik vind het belangrijk dat je als je boer je eigen verhaal vertelt over wat er allemaal komt kijken bij het ondernemen als boer”, legt Rowin uit. “Je merkt dat veel mensen niet weten hoe producten (zowel groenten, vlees als zuivel) geproduceerd worden. Mensen hebben soms geen idee waar het vandaan komt en doen veel aannames. Twitter en Facebook zijn goede manieren om wat meer inzicht te bieden in het werk dat je doet en hoe je omgaat met dieren. Je kunt ook goed laten zien dat je een mooi bedrijf hebt.” Het bedrijf van Rowin, dat hij nu nog samen heeft met zijn ouders, is gemengd. “Wij fokken leghennen, die aankomen als eendagskuiken en bij 17 weken weer weggaan naar een biologische legboerderij. We mesten ook 480 varkens voor de Groene Weg. En daarnaast hebben we biologische groenten, die we rechtstreeks afzetten. We hebben zowel kas- als vollegrondsgroenten.” 

Tot zondag 9 september kunnen geïnteresseerden Rowin volgen via de Twitter-pagina die meer dan 10.000 volgers heeft. “Het is heel leuk om te doen, maar je moet er wel veel tijd voor maken om de vragen te beantwoorden”, besluit Rowin lachend. 

Voor meer informatie:
Rowin Batterink
Het Witte Water
Nieuwe Voorthuizerweg 30
3862 RW Nijkerk

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.