Uitgeverij Jan van Arkel

Boeklancering: Zo krijg je een rendabele kleine tuinderij

Sinds een paar jaar hebben biologische tuinders op een klein stuk grond een nieuwe inspirator: De Canadese tuinbouwer Jean-Martin Fortier. In zijn boek The Market Gardener beschrijft hij hoe hij een inkomen realiseert op een teeltoppervlak van 0,6 hectare. De sleutel tot dit succes is pragmatisme. Strakke planning, slimme bedrijfsvoering, lage investeringen, lichte mechanisatie en efficiëntie. Deze maand verschijnt zijn boek in het Nederlands: Zo krijg je een rendabele kleine tuinderij

Zo krijg je een rendabele kleine tuinderij is een praktisch handboek voor biologische groentetelers die op een beperkt oppervlak een indrukwekkende oogst willen behalen. De ingrediënten? Doorzettingsvermogen en lef, professionaliteit en efficiëntie. En het is de houding ten opzichte van productiviteit die dit boek zo bijzonder maken. Fortier besteedt veel aandacht aan het optimaliseren van de verschillende bedrijfsprocessen, herhaalde handelingen en technieken. En juist voor de meest rendabele gewassen. Ook een continue aandacht voor optimale onkruidbestrijding als basis van de teelt en een doordachte inrichting van de tuin.

Taco IJzerman, adviseur in de biologische kleinschalige groenteteelt en zelf biologisch tuinder vertaalde en bewerkte het boek voor de Nederlandse lezer. “Elke tuinder, aspirant of door de wol geverfd, zal voordeel hebben van dit boek. Hoewel ik zelf al bijna 20 jaar lang teel op een kleine hectare en tientallen kleinschalige tuinderijen heb gezien, ontworpen en begeleid, heb ik veel nieuwe inzichten opgedaan tijdens het vertalen.”

Voor meer informatie: www.janvanarkel.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.