Nieuwe bio-appelen uit Nieuw-Zeeland populair in Azië

Nieuw-Zeelandse telers hebben deze winter nieuwe, exclusieve appelrassen geplant om aan de vraag uit Azië te kunnen voldoen. De eigenaar van Bostock New Zealand, John Bostock, is enthousiast over het planten van nieuwe rassen die zoeter en kleurrijker zijn en aantrekkelijk zijn voor de groeiende Aziatische markt.

"Ik heb net China bezocht waar de bekendheid van en vraag naar biologische producten uit Nieuw-Zeeland is toegenomen - met name bij de jongere generatie. Ze willen allemaal producten proberen die vers en nieuw zijn. Om de consumptie van biologische appelen in Azië te laten stijgen, moeten we onze klanten nieuwe, eersteklas rassen leveren die zoet en kleurrijk zijn."

Bostock Nieuw-Zeeland is druk bezig geweest om oude bomen te vervangen door nieuwe rassen zoals Dazzle, Premier Star, Posy en Prince. "Het zijn allemaal felrode, zoete, sappige appelen, die met name bij de Aziaten in trek zijn."

Loren Zhao is een klant van Bostock New Zealand en de oprichter van China's Fruit Day. Toen hij recentelijk Hawke's Bay bezocht, was hij erg onder de indruk van de nieuwe ontwikkelingen. Zhao zegt dat de nieuwe rassen en diens exclusiviteit belangrijke redenen zijn om appelen uit Nieuw-Zeeland te halen: "De Aziaten zijn dol op het uitproberen van nieuwe producten. De nieuwe rassen die uit Nieuw-Zeeland komen zoals Dazzle en Posy hebben een grote aantrekkingskracht omdat ze nieuw en interessant zijn."

"Het is goed om alle nieuwe ontwikkelingen in Nieuw-Zeeland en de grote investering van appeltelers als Bostock New Zealand te zien. De Aziaten zijn dol op de zoete smaak van de Nieuw-Zeelandse soorten. Ze willen ook graag weten dat het fruit is geteeld in een zuivere, schone omgeving. "

De heer Bostock zegt dat appeltelers in Nieuw-Zeeland zich steeds meer richten op de Aziatische markten en dit komt naar voren in de nieuwe aanplantingen: "We moeten appelen telen die aantrekkelijk zijn voor de Aziaten en dit zijn zoete, sappige, felrode appels."

"De appelsector groeit om aan de internationale vraag te kunnen blijven voldoen en we werken er elke dag aan om ervoor te zorgen dat we genoeg appelen hebben voor onze klanten. Dit vergt veel planning", zei Bostock.

Een team van Bostock New Zealand zal aanwezig zijn op Asia Logistica, hal 5, stand MO2.

Voor meer informatie:
Catherine Wedd
+64 212 886 770

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.