Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Catherine Gipe-Stewart van Superfresh Growers

"De komende 10 jaar zullen we ons biologisch hardfruit bijna verdubbelen"

The Pacific Northwest (VS) is bezig met de oogst van z'n biologische appelen en peren voor het seizoen 2018/19. Catherine Gipe-Stewart van Superfresh Growers: "Momenteel verpakken we een nieuwe biologische en conventionele teelt van vele rassen. We hebben een jaarrond aanbod met onze biologische rassen."


Gala oogst van Superfresh Growers

Stijging biologische tak
De biologische tak is significant voor Superfresh Growers. Gipe-Stewart: "We zijn de grootste biologische perenteler in het Noordwesten en alle appel- en perenrassen die we conventioneel telen, telen we ook biologisch." Dit jaar vergroot het bedrijf z'n biologische tak doordat boomgaarden overgaan op gecertificeerde biologische teelt. "De komende 10 jaar zullen we onze biologisch volumes bijna verdubbeld hebben. De vraag is een grote drijfkracht en biologisch wordt voor veel consumenten een gewoon item."

Autumn Glory jaarrond beschikbaar
De Autumn Glory appel is een ras dat blijft groeien, zowel biologisch als conventioneel. De komende 5 jaar wil het bedrijf dit ras jaarrond kunnen aanbieden. Daarvoor krijgt de verpakking een facelift.


Bartlett peren

Naast de binnenlandse markt ziet Superfresh Growers een sterke vraag naar biologisch fruit in Zuidoost-Azië. "Veel landen in dit deel van de wereld worden steeds meer gezondheidsbewust en daardoor stijgt de vraag naar biologisch hardfruit."

Duurzame initiatieven
In lijn met de stijgende focus op biologisch heeft Superfresh Growers een aantal duurzame initiatieven geïmplementeerd. In boomgaarden wordt geïntegreerde gewasbescherming toegepast. De hete dagen en koele nachten schrikken plagen, schimmels en ziekten af en creëren daardoor een ideale omgeving voor biologische teelt en verminderen input voor conventionele teelt. "Met geïntegreerde gewasbescherming zetten we goede insecten in tegen de slechte." Gaasvliegen, lieveheersbeestjes, spinnen en sluipwespen eten bladluizen en andere plagen en verlagen de noodzaak van insecticiden.

Daarnaast investeert Superfresh Growers veel in het vervaardigen van compost om organisch materiaal te maken en de biologische gezondheid van de bodem te verbeteren. In de boomgaarden wordt gebruik gemaakt van zonnepanelen voor het evalueren van de bodemvochtigheid, bodemtemperatuur, omgevingstemperatuur, weer, zonneschijn, vochtigheid en windrichting en -snelheid.

Voor meer informatie:
Catherine Gipe-Stewart
Superfresh Growers
Tel: +1 (509) 966-1814
Publicatiedatum: