Internationale conferentie van 31 augustus tot 1 september

Odin steunt internationale conferentie Learning from the bees

Van 31 augustus tot 1 september vindt de internationale conferentie 'Learning from the bees' plaats op Landgoed Zonheuvel in Doorn. Odin hielp bij de voorbereiding en de inhoud van de conferentie. De conferentie is uitverkocht met meer dan 250 deelnemers uit 40 landen. Wetenschappers, imkers, musici, natuurbeschermers en kunstenaars bespreken wat de mens kan doen voor de honingbijen in plaats van andersom. Er komen vragen aan de orde als 'Wat is onze relatie met de honingbijen?', 'Wat moeten we daarin veranderen?', 'Kunnen we de bijen beter begrijpen?'.

Tentoonstelling Learning from the bees

Aansluitend aan de conferentie is er een tentoonstelling Learning from the bees. Deze is te bezoeken van 7 tot 17 september in de Westergasfabriek in Amsterdam. Tientallen kunstenaars uit verschillende landen hebben werken gemaakt die ons uitnodigen na te denken over onze relatie met de honingbij.

Odin en honingbijen

Honingbijen en andere insecten worden wereldwijd bedreigd. Odin zet zich daarom al jarenlang in voor de honingbijen. Odin imker Jos Willemse ondersteunt biodynamische boeren en andere organisaties met het plaatsen van bijenvolken en het insectvriendelijk maken van hun omgeving. Afgelopen voorjaar organiseerde Odin haar jaarlijkse Meimaand Bijmaand, met een programma aan films en andere activiteiten met aandacht voor de bij. Ook steunde Odin de Nationale Bijentelling van Nederland Zoemt, door duizenden Odin klanten en coöperatieleden op te roepen mee te doen aan de telling.

Meer informatie over de conferentie: www.learningfromthebees.org
Meer informatie over Odin en bijen: www.odin.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.