Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
David Klingen, Ghee Easy

“Wij zijn op zoek gegaan naar een duurzaam alternatief voor koffie”

Tholen – Ghee Easy produceert – zoals de naam doet vermoeden – biologische ghee en verhandelt de Chikko-lijn: biologische koffievervangers. “We hebben de Chikko-lijn gelanceerd, omdat mensen te veel koffie drinken”, begint David Klingen. “Koffie is natuurlijk lekker van smaak. Maar het is niet goed om de hele dag koffie te drinken. Daarnaast wordt koffie geteeld op plekken met een grote biodiversiteit. Doordat het aantal mensen dat koffie drinkt stijgt, komt er steeds meer druk op die gebieden. Vanwege die twee redenen zijn we op zoek gegaan naar een koffie-alternatief. Nu bieden we producten aan op basis van cichorei, dat gewoon hier in Nederland kan groeien. Dat is dus een veel duurzamere oplossing.”

Het bedrijf is eigenlijk altijd bezig met het duurzaamheidsbeleid. “Wij doen drie dingen qua duurzaamheid”, vertelt David. “Iedereen werkt bij ons maximaal 32 uur, omdat het leven meer is dan alleen maar werk. Ten tweede lenen wij geen geld. Ons bedrijf groeit alleen organisch. En als laatste zeggen we ‘nee’ tegen alle verzoeken of we ook niet-biologische ghee kunnen produceren. Je moet gewoon vanuit het duurzaamheidsperspectief bepaalde dingen niet doen.” 

Natexpo Lyon
Het bedrijf zal exposeren op de Natexpo in Lyon. “De verkoop van ghee gaat heel goed. Wij exporteren dat momenteel naar 23 landen, waaronder verre landen zoals Japan. Maar in Frankrijk wordt het bijna niet verkocht en dat is vanuit duurzaamheid toch wel zonde.. Daarom gaan we naar de expo in Lyon, zodat we ons product hopelijk ook aan de Fransen kunnen verkopen.” 

Voor meer informatie:
David Klingen
Ghee Easy 
Wognumerstraat 97
1023 CD Amsterdam