Erik de Vries, Bio-brouwmaat:

“Er zijn weinig leveranciers van bio-brouwspullen”

Tholen – Erik de Vries is eind juli gestart met zijn nieuwe bedrijf: Bio-brouwmaat. “Er zijn al heel veel leveranciers die brouwspullen verkopen”, begint Erik. “Maar er zijn weinig leveranciers van bio-spullen of ze hebben hiervoor geen certificering. Ik had het met een collega-webshopeigenaar over het op mezelf beginnen en heb toen besloten dat ik me zou gaan specialiseren in de biologische spullen. Nu ben ik ondertussen Skal-gecertificeerd en ben ik eind juli opengegaan.” Erik verkoopt de basismaterialen voor het brouwen van bier. “Ik verkoop diverse mouten, verschillende hopsoorten, kruiden en specerijen en gisten. Ik wil straks ook pakketten gaan aanbieden met alle benodigde spullen. Alleen de gist is niet biologisch, maar omdat dat minder dan 5% van het totaal is, mag je het bier nog steeds biologisch noemen.” Erik wil ook graag zijn steentje bijdragen aan het welzijn van de planeet: “Ik heb zonnepanelen waar alle machines opdraaien. Ik heb ook al gesproken met de leverancier voor vacuümzakken, maar dat kan nog niet anders dan van plastic. Ik maak gebruik van gerecyclede dozen voor het verzenden van de pakketten. Daarnaast is er op de website een kop ‘Bio moutstort op maat’. Hierbij kun je bepalen hoeveel mout je nodig hebt en dit precies aankopen. Op deze manier wordt er niks verspild.” 

Qua klanten mikt Erik vooral op hobby-brouwers. “De twee groepen de jongere en de gepensioneerden zijn de nieuwe brouwers waar ik veel op hoop. Uiteraard verwacht ik ook de bestaande brouwers als klant.” 

Voor meer informatie:
Erik de Vries
Bio-brouwmaat
Peerdsbroek 17
4824 BL Breda


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.