Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Adidas en Stella McCartney lanceren eco-vriendelijke kledinglijn

Adidas heeft bekendgemaakt dat ze een nieuwe kledinglijn met Stella McCartney gaan lanceren die zich richt op het belang van het beschermen van de natuur. De nieuwe AW 18 lijn volgt Adidas' belofte om duurzaamheid te vergroten en bevat eco-vriendelijke materialen, zoals gerecycled polyester, biologisch katoen en gerecycled plastic uit de oceaan. 

Stella McCartney: "Meer dan de helft van onze kleding en een derde van de schoenen binnen de AW18-lijn zijn gemaakt met eco-innovatieve en gerecyclede materialen." 

De lijn is ontworpen zodat vrouwelijke atleten in elke weersomstandigheden kunnen sporten. De kledingstukken hebben prints die zijn geïnspireerd op de natuur en dienen als herinnering dat we goed op onze aarde moeten passen. Daarnaast heeft Stella McCartney vorig week ook de duurzaam ontworpen 'Loop Sneakers' geïntroduceerd via haar Instagram-pagina. Ook deze schoenen zijn recyclebaar.

Ming Xi, supermodel en de ambassadeur van Adidas door Stella McCartney: "Ik ben zeer geïnspireerd door de ambitie van het Adidas om een verschil te maken en hun toewijding aan duurzaamheid." 

Adidas heeft een 'Duurzaamheidsgids' gelanceerd waarin doelen staan die het bedrijf in 2020 wil hebben bereikt, zoals het afval, water en energie bij hun leveranciers met 20% verminderen. 

Hiernaast heeft Stella McCartney ook het idee van circulaire mode gelanceerd om zo de hoeveelheid afval binnen de industrie te verminderen. Eerder dit jaar zei ze dat het zeer belangrijk is om dit probleem binnen de modewereld te bespreken, omdat de hoeveelheid materiaal die wordt geproduceerd "de wereld overspoeld".

De textielindustrie is een belangrijke sector binnen de wereldeconomie en op dit moment wordt nog weinig ondernomen om de industrie duurzamer te maken; minder dan 1% van de kleding wordt gerecycled. Het idee van circulaire mode wordt daarom geïntroduceerd om zo richting een duurzamere toekomst te gaan.


Publicatiedatum: