Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sneakz Organic eerste Amerikaanse bedrijf dat Chinese biologische certificering ontvangt voor 'groentemelk'

Sneakz Organic heeft onlangs de lastige taak volbracht om een Chinese biologische certificering te krijgen en zal zijn 'groente milkshakes' vanaf september naar China gaan exporteren. Het Amerikaanse bedrijf heeft lange tijd gewerkt om twee nieuwe ingrediënten, die in de milkshakes worden gebruikt, op de lijst van toegestane ingrediënten in biologisch gecertificeerde producten in China te krijgen. 

Het bedrijf heeft aan FoodNavigator-Asia laten weten dat het door 'copyright redenen' niet bekend kan maken om welke ingrediënten het gaat. Sneaks Organic heeft daarnaast, binnen slechts 22 maanden, ook nog een nieuwe productcategorie gecreëerd.

"We zijn ontzettend trots dat we een van de weinigen zijn die Chinese biologische certificering hebben gekregen," vertelt Jim Costa, hoofd en oprichter van Sneakz Organic. "Onze milkshakes voldoen aan alle criteria, of het nu gaat om de formule, ingrediënten, het proces, de levering van melk, fabricering of de opslag." Costa liet aan ons weten dat de nieuwe productcategorie 'Melkdranken' zijn, bestaande uit producten die minder dan 100% melk bevatten, zoals de milkshake van Sneakz die ook biologische groentesap bevat.

Hij vertelde dat Sneakz tussen het vierde kwartaal van 2018 en het eerste kwartaal van 2019 zal gaan beginnen met het exporteren van de Sneakz milkshakes (in de drie smaken vanille, aardbei en chocolade), Sneakz Meal2Go poeder, Sneakz Kids Vegan Daily Nutrition Smoothie, Sneakz Meal Replacement Shake, Sneakz Vitamins on the Go en Sneakz Proteïne naar China. 

Sneakz Organic Milkshakes worden gemaakt met een toegestane mix van in de VS-gecertificeerde biologische groenten en proteïnen om kinderen aan hun dagelijkse hoeveelheid groenten te helpen op een manier die 'goed en leuk' voor ze is. De milkshakes zijn stapelbaar en worden geleverd in een verpakking waardoor ze gemakkelijk mee te nemen zijn, zodat families overal en op ieder moment van ze kunnen genieten.

Chinese marktuitdagingen
Costa vertelde ook dat de grootste uitdaging bij het betreden van de Chinese markt was om de voordelen van de melkdranken van Sneakz ten opzichte van gewone melk met smaakjes uit te leggen. Sneakz zal lokale Chinese influencers, WeChat en andere lokale partners gaan inzetten om de voordelen van toegevoegde groenten uit te leggen aan het Chinese publiek. 

Hij gaf toe dat de verschillen in de Amerikaanse en Chinese smaakvoorkeuren ook een uitdaging zou kunnen zijn. Toch zegt hij dat de huidige Amerikaanse biologische melk geen last heeft van importbeperkingen, ondanks de huidige handelsoorlog tussen de VS en China. "Hoewel het huidige handelsklimaat zeer veranderlijk is verwachten we geen problemen, gezien de voordelige prijzen en goede kwaliteit van Amerikaanse biologische melk ten opzichte van Chinese biologische melk," zegt hij.

Internationale uitbreiding
Sneakz wil zich ook op andere internationale markten gaan richten, waaronder Maleisië tegen het eind van 2018 en Singapore, Indonesië, Vietnam, India en Korea in het tweede kwartaal van 2019.

"Hoewel de smaken vanille en chocolade over de hele wereld enthousiast ontvangen worden, denken we dat onze smaak perzik-mango, die aan het eind van het jaar op de markt gebracht zal worden, vooral succesvol worden op de markt van Zuidoost-Azië," vertelt Costa.

Het bedrijf zegt dat er duidelijke mogelijkheden zijn in regio's met groeiende voedingsbehoeften, vooral voor kinderen in Aziatische markten die extreme melktekorten hebben. Door middel van de voordelige Amerikaanse melk, die bovendien van zeer goede kwaliteit is, hoopt Sneakz deze landen te kunnen steunen en zijn groente-milkshakes bij zoveel mensen en kinderen in de regio te kunnen brengen. "Wetende dat de producten kinderen niet alleen blij maken maar ook gezonder, maakt al het verschil," zegt Jeff Robbins, de directeur van Sneakz Organic.

Naast de biologische milkshakes biedt het bedrijf ook een vegan proteïnedrank aan die onder andere Ganeden BC30 probiotica bevat. Sneakz gaat in de herfst van 2018 daarnaast ook een nieuwe maaltijdvervangingspoeder op de markt brengen. Sneakz Organic is een limited liability company (LLC) met verschillende aandeelhouders. De twee grootste hiervan zijn Robbins en Costa.

Bron: FoodNavigator (Lester Wan)
Publicatiedatum: